Bilzen-Classic

Bilzen-Classic Zaterdag 25 mei

Op zaterdagmorgen rond 6.30 uur vertrokken we richting Bilzen (België) om een toertocht te gaan rijden. Het was rustig op de weg en na ongeveer 1 uur en 45 minuten arriveerden we in Bilzen. We hadden afgesproken dat we om 8.30 uur elkaar zouden zien bij de inschrijving in de Sporthal. Na een kop koffie vertrokken we zo rond 9 uur. Voor de 137 km hadden Annemie, Marco, Hans, Ko, Thijs en Ronnie van Maldegem van TCK uit Kortgene zich aangemeld. Mariel, Willy, Yolanda, Jan van Iwaarden en Kees zouden de 107 km doen en zijn rustig vertrokken. De andere 6 kwamen als snel voorbij gesneld. Mariel gaf al in het begin aan dat ze alleen op eigen tempo de 107 km zou rijden. Yolanda, Willy, Jan van Iwaarden en Kees reden met zijn vieren en omdat het lekker ging werd onderweg besloten om ook de 137 km te doen i.p.v. de 107.

De groep van de 137 km met Marco, Hans, Annemie, Ko, Ronnie en Thijs viel door het hoge tempo helemaal uit elkaar hoorden we na afloop. Thijs was de eerste afvaller en besloot bij de stop te wachten op Yolanda, Willy, Jan en Kees, maar Thijs wachtte tevergeefs omdat zij de afslag naar de 137 hadden genomen en de stop voor de 137 km pas na 56 km was. Mariel had wel dezelfde stop en zag Thijs daar. Mariel vervolgde daarna de 107 km en Thijs keerde terug naar Bilzen toen hij hoorde dat de rest de 137km deed. Later zouden ook Annemie, Ko en Ronnie afvallen zodat heel deze groep uit elkaar viel.

Ik heb lekker gefietst en genoten van de mooie omgeving en het mooie weer en een toertocht is voor mij genieten in een tempo wat we allemaal in de groep waarin we fietsen kunnen volgen en op elkaar wachten als het even te hard gaat of de beklimming te stijl is voor iemand en ik ben achteraf blij dat ik de juiste keuze gemaakt heb voor de groep waarin in heb gefietst. Ik moet rustig kunnen beginnen omdat het lang duurt voordat ik opgewarmd ben en naarmate de afstand vordert gaat het steeds beter maar als ik te snel van start moet gaan dan blaas ik mezelf op en is het niet echt leuk. We hebben nog een aantal keren even moeten stoppen omdat Willy zijn zadel steeds achterover ging en dat is niet comfortabel. Met Willy, Yolanda en Jan ging het ook lekker en we hebben een leuke tocht gehad. Het is jammer dat het zo gelopen is met Thijs, maar hij heeft zijn keuze voor de volgende tocht al gemaakt om met de groep die rustiger van start gaat mee te gaan. De Bilzen-Classic was perfect geregeld met overal op de gevaarlijke punten seinwachters en uitstekend uitgepijld. Ook de bevoorradingen waren goed geregeld met sportdrank, fruit, koeken enz en er reden zelfs 2 wagens van Mavic met reservewielen mee en dat voor 5 Euro inschrijfgeld, een pluim voor de organisatie.

De dag werd afgesloten met een diner in HCR de Kroon.

Kees 

Bevoorrading Braives na 56 km (Bilzen -Classic)
Bevoorrading Braives na 56 km (Bilzen -Classic)

 

parcours 137 km 25 mei 2013
parcours 137 km 25 mei 2013

ParcoursBilzenClassicCycling3013

hoogteprofiel135kmbilzenclassic

beklimmingenbilzen135km

hoogteprofiel105kmbilzenclassic

beklimmingenbilzen105km