Decathlon-Classic

Decathlon toertocht

Op zaterdag 29 juni stond de Decathlon toertocht vanuit Leuven op het programma. Deze keer gingen er 6 fietsers mee; Mariel, Willy, Thijs, Kees, Leo en ikzelf. Om 7 uur pikte Leo mij op in Goes, Kees reed met Thijs mee en Mariel reed samen met Willy. Om ± 08:30uur stonden we in Leuven, maar aangezien mijn fiets bij Willy in de auto stond, die weer op een ander parkeerterrein stond duurde het even voor we konden vertrekken. Het weer was een beetje miezerig, en dit bleef zo tot even in de middag. Maar ik heb toch de tocht zonder regenjackje gereden en ben niet echt nat geworden. Mariel en Willy gingen voor de 90 en de rest voor de 137km.

Vlak voor de 1ste stop op 32km reed Thijs nog lek waardoor we Mariel nog zagen tijdens de stop.

Lekke band Thijs
Lekke band Thijs
Ko, Leo, Thijs en Mariel bekijken de route tijdens de 1e stop
Ko, Leo, Thijs en Mariel bekijken de route tijdens de 1e stop

De eerste 60km bevatte veel klimmetjes, waardoor het tempo niet zo hoog lag. Het wegdek van enkele van deze klimmetjes bestond uit  kasseien met percentages tot 17%, en als die kasseien dan ook nog nat zijn lukt het je echt niet om naar boven te fietsen.  Thijs probeerde dat toch en vloog na enkele acrobatische toeren de berm in. Thijs zelf had niets, z’n fiets ook niet maar z’n kleding is na enkele keren wassen nog niet schoon. De 2de stop was op 60km, en daarna ging het tempo omhoog.

Er waren nu minder klimmen maar wel een behoorlijke tegenwind. Na nog een stop op 115km kwamen we om 15:15 weer bij de finish in Leuven. Het was een pittige tocht met 1448 hoogtemeters. Na nog een pilsje gedronken te hebben zijn we weer naar huis vertrokken, waar ik om een uur of 6 gelijk aan tafel kon voor een warme maaltijd. Ik zag dat er de volgende dag nog 3 man met de club hebben gefietst, helaas moest ik zelf de volgende dag weer werken en al vroeg mijn bed uit.

Groeten,  Ko

decathlon-classic zaterdag 29-06-2013
decathlon-classic zaterdag 29-06-2013 137 km route

 

hoogteprofiel decathlon-classic
hoogteprofiel decathlon-classic 137 km route