Zondagritten

Zaterdag             3 november 2012

In verband met de officiële afsluiting van het seizoen en een etentje in HCR de Kroon s’avonds werd er deze keer op de zaterdagmiddag gefietst. Aanwezig waren Mariel, Annemie, Ko, Jan van Iwaarden, Bram, Daaf en Kees. Het is maar een klein rondje geworden van ruim 48 km en 27,3 gemiddeld omdat Bram ons had uitgenodigd om na het fietsen wat bij hem te komen drinken. Zijn dochters hadden een lekkere appeltaart gebakken zodat we eerst aan de koffie met appeltaart gingen en daarna nog een biertje. In maart volgend jaar gaat het nieuwe seizoen weer van start, maar we blijven ook in de winter gewoon doorfietsen op de zondagmorgen vanaf 10 uur bij HCR de Kroon op de racefiets. Er zijn ook leden die in de winter op de ATB rijden en aan wedstrijden van TMZ meedoen op de zaterdagmiddag of aan een toertocht deelnemen. (meestal op de zondagmorgen in Brabant) om zo toch in conditie te blijven voor het nieuwe seizoen.

Kees

 

Zondagrit            28 oktober 2012

Het was maar 2 graden toen ik thuis op mijn crossfiets stapte richting Wissenkerke. Het dak van mijn tuinhuisje zag wit, maar met een muts onder de helm en handschoenen aan was het goed te doen, vooral toen de zon erbij kwam was het prima fietsweer. Er was dan ook een mooie opkomst van 16 fietsers: Mariel, Yolanda, Annemie, Willy, Willem-Jan, Sypco, Marco, Bram, Jan v Iwaarden, Gert, Daaf, Kees en 2 gasten (Maurice de zwager van Daaf en Thijs Tazelaar) gingen voor een rondje Veerse Meer (zie route) van 66 kilometer met een gemiddelde van 28,4 km/uur. Jan Beije en Rini reden samen 48 km.

Kees

Zondagrit            21 oktober 2012

De temperatuur was een stuk hoger dan vorige week, maar er stond een harde Oost-Noord Oostenwind op deze zondagmorgen. Verschillende leden hebben de mountainbike weer uit de schuur gehaald om een rondje op de mountainbike te doen of een toertocht in Brabant die er weer wekelijks zijn in deze tijd van het seizoen. Ook start zaterdag 27 oktober de ATB Wintercompetitie van TMZ in Kortgene bij Camping de Paardenkreek. Maar Mariel, Annemie, Yolanda, Willy, Daaf, Willem-Jan, Sypco en Kees waren op de racefiets gekomen om een rondje Noord-Beveland te doen. Het was 52 km met gemiddeld 28,6 km/uur. Volgende week zondag fietsen we nog en op zaterdag 3 november hebben we de officiële afsluiting van het seizoen met een rondje op de zaterdagmiddag i.p.v. op de zondagmorgen en s’avonds het diner in de Kroon met de bekendmaking van de clubkampioen van het afgelopen seizoen. Ondanks de afsluiting van het seizoen blijven we de winter gewoon doorfietsen en hopen we dat de wegen een beetje begaanbaar blijven.

Kees

 

Zondagrit            14 oktober 2012

Het was niet zo druk op deze zondagmorgen, Annemie, Mariel, Gert, Willy, Sypco, Jan v. Iwaarden, Willem-Jan en Kees waren er wel en we vertrokken richting Zuid-Beveland. Het was nog erg fris toen ik om 8.10 uur op de fiets zat naar Wissenkerke en de spieren wilden niet echt warm worden. En het deed er ook geen goed aan toen we bij het poelbos nog een in een regenbui terecht kwamen. Ik had dan ook moeite om bij te blijven, toen we weer bij de Kroon terug waren en de zon inmiddels scheen verdween de kou pas uit mijn benen. Net voorbij Vrouwenpolder had ik nog een lekke voorband. Het was maar een kort rondje deze zondag 58 kilometer en 27,8 gemiddeld. Bij de Kroon konden we Ko ook weer eens begroeten die zelf een rondje had gefietst omdat zijn pink nog niet genezen is en hij nog niet zo stuurvast is om in een groep te fietsen.

kees       

 

Zondagrit            7 oktober 2012

Het viel niet mee toen ik zondagmorgen opstond, alle spieren in mijn lijf protesteerden na de ontberingen van de ATB-tocht van de kustmarathon op zaterdag met de wind tegen en volop regen was het een stuk zwaarder dan de editie 2009 waar ik ook aan de start stond maar thuisblijven was geen optie met het voorspelde mooie weer zodat ik om 8.15 uur op de fiets zat naar Wissenkerke. Bij Kortgene stonden Annemie en Yolanda al klaar zodat we met zijn vieren bij de Kroon aankwamen. (Marco was er ook bij) Daar zat Willy al en Bram, Mariel, Sypco, Rini, Jan Beije en Charles waren er ook. Jan Beije, Rini en Charles hebben een rondje van 52 km gefietst en kwamen we nog tegen op Walcheren. Willy heeft vanaf Oostkapelle alleen gefietst en Bram ging weer richting Vrouwenpolder om naar de wandelaars van de Kustmarathon te gaan kijken en de rest ging nog richting Veere om er nog een lusje aan vast te knopen anders zouden we wel erg vroeg terug zijn bij De Kroon. We hadden uiteindelijk ruim 80 km met een gemiddelde van 29,2 km/uur.

Kees  

Zondagrit            30 september 2012

Het was best nog fris toen ik om 10 over 8 op de fiets stapte op weg naar de Kroon in Wissenkerke. Yolanda kwam gelijktijdig aan bij de molen in Kortgene en Annemie moest helaas nog verstek laten gaan omdat ze nog teveel last had van haar val ruim 1 week geleden. Rini kwamen we tegen bij Wissenkerke voor zijn gebruikelijke opwarmrondje en Willy kwam gelijktijdig aan bij de Kroon. Daarna kwamen Willem-Jan, Mariel, Jan van Iwaarden, Bram, Leo, Jan Beije, Sypco, Anneke en Luuk er nog aan zodat we met 11 vertrokken voor een rondje door de zak en over Veere weer terug. 84 km met een gemiddelde van 29,3 km/uur. Rini en Jan Beije bleven op Noord-Beveland en hadden 52 km bij terugkomst. Willy voelde zich niet fit en heeft een rondje van 40 km gereden. Van Yolanda hoorden we dat Ko een bedrijfsongeval heeft gehad en zijn pink heeft gebroken en voorlopig niet kan fietsen. We wensen hem beterschap en een spoedig herstel en hopen hem over enige tijd weer op de fiets te zien samen met Annemie.

Kees 

 

Zondagrit            23 september 2012

Op deze zondag stond de jaarlijkse tijdrit op het programma samen met de wielervrienden van TCK uit Kortgene. Nadat iedereen aanwezig was werd de loting gedaan van de startvolgorde en om 9.30 vertrok Rini als eerste en daarna elke 2 minuten de volgende. Van de Kroon waren aanwezig: Yolanda, Mariel, Anneke, Luuk, Rini, Jan Beije, Peter, Bram, Daaf, Hans, Ko, Leon, Rob, Willy en Willem-Jan totaal 15 starters. Annemie kon tot haar grote spijt niet mee doen door een val op de donderdagavond voorafgaand aan de tijdrit. Het was heel sneu voor haar omdat ze had laten zien tijdens het fietsweekend dat ze erg goed in vorm was en vast van plan was om het Ko en Bram moeilijk te maken, helaas moet ze nu weer een jaar wachten. Ook Gert kon niet meedoen omdat hij nog niet fit was. Wie de tijdrit zou winnen was eigenlijk geen verassing maar wel dat Rob 1e werd in een nieuw parcoursrecord van 51 minuut en 13 sec en een gemiddelde van 41,59 km/uur. 2e werd Daaf met een gemiddelde van 39,12 km/uur en 3e Joop de Wild van TCK met 36,55 km/uur. Het duurde even voordat de uitslag bekend was omdat Kees die tijdwaarnemer was de aankomsttijden genoteerd had i.p.v. het tijdverschil tussen de eerste vertrekker om 9.30 uur en de aankomst van de renner, hierdoor moest eerst handmatig de verschillen worden uitgerekend alvorens ze in de computer gezet konden worden. (in het exel-programma staat een formule) Helaas was er een rekenfout ingeslopen bij Tonny de Pree wat gelukkig snel werd opgemerkt door Daaf en gecorrigeerd kon worden. Mijn excuus daarvoor, je bent nooit te oud om te leren en als ik volgend jaar weer tijdwaarnemer ben zal ik niet dezelfde fout maken. Na afloop was het nog een gezellig samenzijn in de Kroon met dank aan alle vrijwilligers voor de hulp bij het beveiligen van het parcours. Voor de volledige uitslag zie Tijdrit 2012 en voor foto’s gemaakt door Marion Swenne zie de link op de foto-pagina.

Kees

tijdritparcours 35,5 km

 

Hierbij een verslagje van de tijdrit:

Om kwart voor 9 stonden we met z’n allen gereed op de molen. Jan V viel in het startschot en zo vertrokken we met z’n allen richting de Kroon. Het was jammer dat onze cracks: Mark Snel, Andre Hannewijk, Paul Blom en Kees Reijnhoud ontbraken. Daartegenover stond de aanwezigheid van Johnny die voor het eerst sinds drie jaar Kreta deze keer net op tijd terug was om z’n tijdritkwaliteiten te tonen. Om 9 uur aangekomen in de Kroon werd gelijk gestart met de loting en de startvolgorde was bekend. Johny en Tonny waren bij de eerste 10, daarna volgende een hele groep van TCK met Hans, Ronny, Johan, Marius Z en Joop. Direct na de start hadden we de wind mee en ging het goed met het gemiddelde, vlak voor de Anna Friso reed ik de toerclub van ’s Heerarendskerke voorbij en bij de Stormvloedkering stonden Amber en Margot het verkeer te regelen en aan te moedigen. Bij de Banjaard aangekomen stond mijn gemiddelde op 38,7 km/uur, dus dat ging prima. Op de Schotsman kreeg ik Marius Z in het vizier en dat gaf natuurlijk een extra stimulans om lekker door te gaan. Halverwege de Schotsman passeerde ik Marius. Op de Goudplaat aangekomen zag ik in de verte weer een geel met blauw shirt, dit moest Ronny zijn. Op de Goudplaat was het al zwaar met de wind schuin op kop, het zou alleen nog maar zwaarder worden.. Net na de heuvel op de Goudplaat ging ik Ronny voorbij. Op de Stekeldijk zag ik in de verte weer een geel blauw shirt, dat moest Johan of Hans wezen dacht ik. Ook Johan en Hans passeerde in nog voor Geersdijk. Op de hoek Provinciale weg/ Stekeldijk stond Yvonne van der Maas het verkeer in goede banen te leiden. Verder naar Kortgene, ik verlangde al naar de passage van de molen, want dan zou ik weer wat van de wind afdraaien, ik was de tegenwind al behoorlijk beu. Gelukkig ging het na de molen wat makkelijker(nou ja)want de wind was nu schuin achter, hier moest de snelheid natuurlijk weer omhoog. Het gemiddelde was hier al gezakt tot ongeveer 35 km/u. Toen de Lombokweg op en dan de Zuiddijk richting Oostmolenweg proberen de snelheid weer boven de 40 te houden. Ik was blij de Kroon weer te zien na 35,5 zware kilometers(de wind was dit jaar ongeveer tegengesteld aan wat de windrichting “normaal” is ). Na een poosje te hebben gewacht op de uitslag,  kwam deze uit de computer gerold van tijdwaarnemer Kees en assistente Mariel. Grote verassing bij ons was Tonny, nadat eerst een verkeerde tijd uitgerekend was, haalde hij een keurige 4e plaats met een gemiddelde van 36,36 km/uur. Achteraf bleek dat hij op het ogenblik in training is voor een monsterrit over het strand van 130 km van Scheveningen naar Den Helder en al een kilo of 6 kwijt is en de conditie is stijgende. Na een gezellig samenzijn en wat Leffe’s  keerden we moe maar voldaan huiswaarts. Rest mij nog toerclub de Kroon te bedanken voor de organisatie van dit evenement en het bestuur van de toerclub te bedanken voor de uitnodiging!

Joop de Wild

Zondagrit            16 september 2012

Hoi Kees, Goed thuis gekomen ? Zondag waren we met een klein groepje. Willy, Rob, Marco, Sypko en ik hebben 59 km gereden 28 gem een rondje veerse meer. Rien, Francois, Charles en Patrick hebben ook gereden, alleen Rien heb ik niet meer in de kroon gezien, dus wat deze groep gereden heeft weet ik niet.

Groeten

Mariel

Zondagrit            9 september 2012

Annemie, Mariel, Willy, Rob, Sypco, Bram, Willem-Jan, Leo, Ko en Kees vertrokken om 9 uur bij de Kroon voor een rondje door Zuid-Beveland, maar eerst ging het richting Veere en Arnemuiden. Willy en Willem-Jan haakten af tussen Veere en Arnemuiden om samen een rondje van 70 km te rijden. De rest had 79 km met een gemiddelde van 30,6 km/uur bij terugkomst. Rini en Jan hadden 65 km op de fietscomputer staan. Rob had zaterdag een uitstekende prestatie geleverd door Zeeuws Kampioen bij het open Zeeuws Kampioenschap Mountainbiken te worden in Westkapelle bij de 40+. Na zijn pech vorige week bij het NK tijdrijden in Texel was dit een mooie opsteker.

 

Zondagrit            2 september 2012

Het weer was een stuk beter dan vorige week. Annemie, Mariel, Yolanda, Daaf, Jan van Iwaarden, Leo, Marco, Sypco, Willy, Willem-Jan en Kees hebben een rondje door Zuid-Beveland gedaan en via Veere weer terug naar Wissenkerke 81 km met 29,7 gemiddeld. Rini en Jan hadden 55 km gefietst.

Zondagrit            26 augustus 2012

Kort maar krachtig zou je het kunnen noemen, kort door de kilometers en krachtig door de harde NW 5 en kort en krachtig door de hoeveelheid water die in korte tijd uit de buien naar beneden kwam. Mariel, Annemie, Willy, Jan van Iwaarden en Kees waren naar de Kroon gekomen om deze ontberingen te weerstaan. Annemie en Kees raakten net voor de rotonde al in een hevige regenbui verzeild en waren al doorweekt toen ze bij de Kroon arriveerden. Willy was er al en was wel droog gebleven, maar Mariel had ook de volle laag gehad. Jan was ook droog van huis gekomen en we zouden een rondje Noord-Beveland doen. Eerst richting Colijnsplaat langs de zeedijk, maar bij de boerderij van Breure onder Kats zagen we de bui al hangen en omdat het achter ons lichter was zijn we op advies van Willy dezelfde weg teruggereden. Helemaal droog bleven we niet en in Colijnsplaat bleek dat Jan een lekke voorband had. De nieuwe binnenband ging ook niet vanzelf, maar toen hij erin zat vervolgden we onze weg tegen de harde NW 5. Tussen Colijnsplaat en Wissenkerke kwam het met bakken uit de lucht en spoelden we bijna van de weg. (we waren beter afgeweest met een waterfiets) Bij Wissenkerke hield Jan het voor gezien en Annemie en Kees vergezelden Mariel en Willy naar Kamperland. Met de wind in de rug reden Annemie en Kees nog over de goudplaat op weg naar Kortgene en Kats. Thuis gekomen had ik totaal 62 km op de Garmin staan. Het was gelukkig niet koud (17 graden) en na een warme douche ben je toch weer fit en heb je er geen spijt van dat je toch nog geweest bent. Als het ook nog koud is dan is het een ander verhaal omdat de spieren daar tegen protesteren maar nu was het geen probleem.

Zondag 26 augustus

Kees

Zondagrit            19augustus 2012

Op deze warme zondag van het tropisch weekend stond de lange clubrit gepland. Na onderling overleg werd besloten om gewoon op pad te gaan voor de tocht over Schouwen en Flakkee. Mariel, Annemie, Yolanda, Willy, Ko, Jan van Iwaarden, Sypco en Kees vertrokken voor deze clubrit en Leo en Leon fietsten mee tot bij Bruinisse en reden samen verder een rondje over Schouwen. Rini en Jan volgden tot bij Colijnsplaat en maakten ook een eigen rondje. De route ging onderlangs de Oosterscheldedijk naar Colijnsplaat en naar de Zeelandbrug, daarna naar Zierikzee en via de Stelweg naar Ouwerkerk. Verder over de Lage Rampertseweg naar Oosterland. Bij Oosterland rechts over de  Hofweg naar de Hoge Maireweg die tot aan de Langeweg loopt die naar Bruinisse gaat. De  route over de Hogemaireweg was mooi en voor de meesten onbekend. Ook was het verassend dat we rechts gingen over de Langeweg i.p.v. links. We gingen over de dijk aan de Oosterscheldekant waar een mooi fietspad ligt van 5 a 6 km tot bij Bruinisse. (hier fietsten we ook nog niet eerder met de tourclub) Daarna over de Grevelingendam tot bij het Restaurant waar we na 45 km een stop gepland hadden om wat te drinken op het terras. Na de stop gingen we onder het viaduct door naar de kant van de Grevelingen en namen we het mooie buitendijkse fietspad tot aan Herkingen, daar moesten we naar de binnenkant van de dijk en later gingen we weer naar de buitenkant over het fietspad van het 1500 HA groot natuurgebied “de slikken van Flakkee”. Het betonnen pad ging het laatste stukje over in een schelpenpad en komt uit bij Melissant, daar gingen we verder naar Stellendam. Vanaf Stellendam hebben we de mooie Landelijk Fietsroute LF1 gevolgd en door Havenhoofd en Goedereede richting Ouddorp over mooie fietspaden en zo kwamen we uit bij de Punt aan het begin van de Brouwersdam waar we bij Restaurant D’n Dolle Beer de lunch nuttigden. De clubsandwich met kip en bacon of gerookte zalm en tonijnsalade was de specialiteit en was favoriet bij de meesten. Het smaakte uitstekend en we waren er wel aan toe na 94 kilometer. Willy had op eigen houtje een kortere route genomen vanaf de 1e stop omdat zijn hartslag nogal hoog was en niet wilde zakken. Toen wij arriveerden had Willy al een tafel uitgezocht op het terras, waar een lekker briesje voor enige verkoeling zorgde. Na de lunch vervolgden we de Noordzeeroute en ging het weer beter met Willy. Vanaf de Rampweg bij Scharendijke door de duinen over de duinweg en duinhoevepad (een stuk schelpenpad) tot bij Haamstede en over het mooie fietspad achterom de mountainbike baan tot bij Westenschouwen, en verder over de Stormvloedkering terug naar de Kroon waar 141 km op de teller stond. We hebben nog even nagepraat met een biertje op het terras waar iedereen tot de conclusie kwam dat het een mooie route was.

kees

Lange Clubrit Flakkee 19-08-2012 141 km

Zondagrit            12 augustus 2012

Totaal 15 leden stapten op de fiets deze Zondag. Yolande, Jan Beije en Rini hebben 64 kilometer afgelegd, Willy en Willem-Jan 55 km en Mariel, Annemie, Yolanda, Luuk, Bram, Ko, Marco, Sypco, Jan van Iwaarden en Kees 107 kilometer met een gemiddelde van 29,7 km/uur.  Vanaf Wissenkerke werd koers gezet richting Zuid-Beveland en Willy en Willem-Jan sloegen af bij Katseveer voor een rondje Veerse Meer en de rest ging door tot in de buurt van Rilland, waar we Johnny Hoogerland en zijn vriendin tegenkwamen op de racefiets. Eigenlijk was de bedoeling dat we eerder al linksaf zouden gaan, maar degene die op dat moment aan kop reden volgens mij Jan en Sypco wisten dat niet zodat er nog wat extra kilometers gemaakt werden en we met een omweg toch door Gawege kwamen.

Zondagrit            5 augustus 2012

Mariel, Yolanda, Willy, Willem-Jan, Jan, Bram, Leon, Marco en Kees vertrokken om 9 uur richting Walcheren, Yolande, Rini en Jan bleven op Noord-Beveland. Het was prima fietsweer en Bram had op Walcheren een route uitgekozen waar we niet wekelijks fietsen en natuurlijk zaten er ook klinkertjes in. We kwamen ook door Middelburg en Nieuw en Sint Joosland en op het fietspad in de buurt van Vlissingen-Oost hoorde Mariel haar fiets kraken en dacht ze dat het haar achterwiel was maar na een inspectie werd er niets gevonden. Ze stapte weer op haar fiets, maar stopte alweer na 100 meter omdat ze de indruk had dat de fiets heen en weer ging en toen bleek dat de voorste framebuis voor ¾ was ingescheurd en dat verder fietsen niet meer mogelijk was. Er zat niets anders op dan Willy te bellen die op dat moment in de buurt van Goes fietste om haar met de auto op te komen halen. Zonder Mariel gingen we daarna verder richting de Zak van Zuid-Beveland en via Kloetinge en Wilhelminadorp weer terug naar Noord-Beveland. Omdat Willem-Jan het even zwaar had en een hongergevoel had zijn Yolanda, Jan en Kees bij Willem-Jan gebleven. Yolanda had nog wat te eten voor Willem-Jan en we hadden tegen Leon, Bram en Marco gezegd dat ze maar vast moesten doorfietsen. Op mijn Garmin stond 96 km en gemiddeld 28,8 km/uur, de andere jongens zullen wel ruim boven de 30 gehaald hebben denk ik. Yolande, Rini en Jan hadden 52 km gereden.

Kees

Zondagrit            29 juli 2012

Een grote opkomst op deze zondagmorgen in totaal 19 fietsers stonden aan het vertrek bij de Kroon. Annemie, Yolanda, Mariel, Anneke, Yolande, Luuk, Willy, Bram, Charles, Francois, Leo Wilderom, Leon, Marco, Rob, Sypco, Rini, Willem-Jan, Kees en als gastrijder John zijn broer. Rini en Yolande hebben samen een rondje van 52 km gefietst, de overige 17 vertrokken richting Walcheren. Via Domburg naar Westkapelle waar de wind flink blaasde boven op de dijk (windkracht 5) en ik wist gelijk weer dat ik terug in Zeeland was na een weekje fietsvakantie in Nederland met weinig wind. Na Westkapelle ging het verder naar Zoutelande, Koudekerke, Middelburg, Sint-Laurens, Gapinge, Veere, Vrouwenpolder en weer terug naar Wissenkerke. Bram sloeg af bij Vrouwenpolder, Marco ging nog wat extra kilometers maken en ging via de Stormvloedkering richting Schouwen, Francois en Charles gingen terug naar Anna Friso, Leon, Leo en Mariel naar Kamperland en de rest ging door naar de Kroon. De Garmin gaf ruim 71 km aan met een gemiddelde van 29,7 km/uur.

Kees  

Zondagrit            22 juli 2012

In verband met een week fietsvakantie met Le Champion door Nederland was ik afwezig van 21 t/m 27 juli en heeft Mariel de lijst bijgehouden, ik heb dan wel geen clubkilometers gemaakt afgelopen week maar toch 750 kilometer gefietst met prachtig weer en schitterende routes door de provincie Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drente, Overrijssel, Gelderland, stukje Duitsland, Limburg, Brabant, Zuid-Holland en Utrecht met start en finish in Purmerend.

Hoi Kees, Je treft het super met het weer, verlopen de tochten goed ? zondag een grote ronde Schouwen gedaan 95 km gemiddeld 30,2

Yolanda, Annemie, Leo, Willem Jan, Willy, Hans, Bram, Tom, Marco, Ko, Luuk, Mariel en een vriend van Tom (13x)

Rien, Jan Beije, Charles en Francois hebben 52 km gereden 26,8 gemiddeld

Mariel

Zondagrit            15 juli 2012

Het zou een lange rit worden deze zondag (106 km) omdat we hebben getracht de buien te ontlopen, maar dat is niet gelukt. Mariel, Annemie, Yolanda, Hans, Willy, Willem-Jan, Marco, Leo, Piet en Kees vertrokken vanaf Wissenkerke richting Colijnsplaat tot aan de Zeelandbrug. Vandaar ging het naar Zuid-Beveland en bij Katseveer zagen we donkere wolken toen we naar rechts keken. Richting Wemeldinge was het veel lichter vandaar dat we via Kattendijke naar Wemeldinge fietsten. Daarna langs het kanaal naar Hansweert en verder langs de zeedijk naar Hoedekenskerke en Ellewoutsdijk, en waren het eerder een paar spetters in Ellewoutsdijk begon het te plenzen en werd er gestopt om de regenjasjes aan te trekken. In de regen verder naar Driewegen en s’-Heerenhoek. Bij Lewedorp was het weer droog en trokken we verder langs vliegveld Midden Zeeland richting Veere waar het opnieuw begon te regenen. Piet reed nog lek in de buurt van Vrouwenpolder nadat Willem-Jan eerder ook al een lekke band had. Mariel, Willy, Piet en Leo sloegen af bij Kamperland om de warme douche op te zoeken en de rest ging richting Wissenkerke waar 106 km op de Garmin stond met een gemiddelde van 28,7 km/uur. Jan Beije en Rini hadden samen een rondje gereden maar waren al naar huis toen wij bij de Kroon arriveerden.

Zondagrit            8 juli 2012

Een blik op de buienradar was voldoende om te zien dat het om ongeveer 10.30 uur zou gaan regenen. Degenen die afgelopen donderdagavond gefietst hadden kregen toen na 25 km de volle laag en hadden daar vandaag geen zin in, daarom zou het nu een Rondje Noord-Beveland worden zodat we voor de regen terug zouden zijn. Mariel, Annemie, Charles, Rob, Bram, Willy, Jan Beije, Rini en Kees waren om 9 uur aanwezig bij de Kroon. We gingen eerst richting Colijnsplaat en Kats en verder het bekende rondje. Bram sloeg af bij de Veersegatdam naar Vrouwenpolder waar zich al donkere wolken samenpakten en Rob sloeg af bij de Kering richting Schouwen waar het nog niet zo donker zag om zelf nog wat extra kilometers te maken. Charles ging weer terug naar de Anna Friso en Mariel en Willy richting Kamperland. Toen ik samen met Annemie bij de Kroon arriveerde stond er 52 km op de Garmin met 29,5 km/u gemiddeld. We zijn nog nooit zo vroeg terug geweest in de Kroon op de Zondag maar hadden geen regen gehad. Jan en Rini die normaal gesproken altijd al in de Kroon zitten als wij terugkomen hadden nog wel regen gehad op het laatst. Op de terugweg van Wissenkerke naar Kortgene en Kats kwamen we nog wel in een regenbui terecht. Het is dit jaar wel extreem met de regenbuien tijdens de clubritten in vergelijking met voorgaande jaren.

Kees

Zondagrit            1 juli 2012

Het was goed fietsweer deze zondagmorgen en de opkomst was goed. Mariel, Annemie, Yolanda, Willy, Hans, Bram, Rob, Charles, Willem-Jan, Leo, Leon, Ko, Sypco, Jan Beije, Peter en Kees waren om 9 uur bij de Kroon. Jan Beije en Peter deden samen een rondje van 50 km en de rest vertrok richting de Zak van Zuid-Beveland. Via s’Gravenpolder, Langeweegje, Hoedekenskerke, Baarland en langs de zeedijk naar Ellewoutsdijk. In Ellewoutsdijk sloot Baukje Doedee van het damesteam van Nutswerk aan en toen Charles even later een lekke band had wachtte ze evenals de rest tot Charles een nieuw binnenbandje in zijn achterwiel had en we weer verder konden. Ze adviseerde nog om niet langs de zeedijk verder te gaan omdat daar nogal wat stenen lagen. Vandaar dat het richting Driewegen ging en op de staartsedijk moesten we nog flink in de remmen knijpen omdat een grote groep van Middelkamp het nodig vond om fietsers in te gaan halen toen wij in tegenovergestelde richting aankwamen en recht op ons afkwamen. Bij Driewegen wilde Ko rechtdoor maar Baukje waarschuwde dat het onverhard was en ging daarna aan kop rijden samen met Leon om ons verder door de zak te loodsen bij afwezigheid van Jan van Iwaarden. Het ging verder naar Ovezande, Nisse, s’-Heer-Abtskerke en over de Noordhoekweg richting Goes. Bij de Noordweg sloeg Baukje linksaf, weer terug richting Driewegen en wij gingen via s’-Heer-Hendrikskinderen terug naar Noord-Beveland. Het laatste stuk was nog pittig tegen de harde wind, maar na 86 km bereikten we de Kroon weer met een gemiddelde van 28,9 km/uur.

Zondagrit 24 juni 2012

Veel regen vanmorgen, Willy en ik waren met de auto naar Wissenkerke gegaan, we verwachten er niet veel. Toch kwamen Marco, Annemie en WillemJan.

We hebben een kort rondje Veerse meer gereden, in het begin een beetje regen maar vanaf Wolphaartsdijk flinke regen. 50 km.

Donderdag waren Willy en ik ook nog naar Wissenkerke gereden, Willem Jan was er ook. Na het kijken op de buienradar hadden we gedacht dat er tot 20.15 uur gereden kon worden. Het slechte weer kwam echter zo snel opzetten dat we direct teruggereden zijn naar Kamperland, we kwamen net op tijd binnen.

Mariel

Zondagrit            17 juni 2012

Vanochtend heeft een klein groepje gefietst, er stond zeer veel wind, we hebben gefietst via domburg, westkapelle, langs de duinen naar Vlissingen. totaal 75 km 27,5 gemiddeld Marco, jan v Iwaarden, charles, francois, mariel. Willy is wel mee gestart, maar heeft uiteindelijk een eigen ronde gefietst (ook Westkapelle) 64 km

Mariel

Zondagrit            10 juni 2012

Een mooie zondag zorgde voor een grote opkomst van maar liefst 17 leden. Er werd koers gezet naar Zuid-Beveland, door s’-Heer Hendrikskinderen richting s’-Gravenpolder over de s’-Gravenpolderse Oudedijk en bij de Smokkelhoek over het viadukt en verder naar de Vlakebrug. Een stukje over het fietspad onderaan de Zanddijk en daarna rechts richting Oostdijk over het spoor en door Gawege. Het was voor mij de eerste keer dat ik met de tourclub door Gawege ben gekomen, daarna nog over een paar mooie weggetjes en een dijkje kwamen we uit bij Waarde en langs de Inkel over de Inkeldijk en langs het voormalige veerplein van Kruiningen, waar aardig wat gebouwd is ging het verder naar Hansweert over de sluizen. Daarna werd koers gezet naar Eversdijk, de Oostmolenweg, het Goese Meer en via Wilhelminadorp en de sluizen bij Kats arriveerden we weer op Noord Beveland. Een leuk rondje en bij Wissenkerke stond 96 km op de teller met 29,5 gemiddeld. Mariel, Yolanda, Annemie, Willy, Bram, Hans, Jan van Iwaarden, Jan Wilderom, Leo Wilderom, Leon de Bruine, Marco, Rob, Sypco, Willem–Jan en Kees waren van de partij.  Rien en Jan Beije hebben samen een rondje van 57 km gereden.

Zondagrit            3 juni 2012

Ik was zelf afwezig i.v.m. een lang weekend in Valkenburg met de fietsvrienden van TCK. Mariel zou de lijst bijhouden en de km, maar via de mail las ik dat het weer zo slecht was dat er niet gefietst is, dat komt zelden voor. In Valkenburg regende het zondag ook en daarom hebben we met een gids ondergronds gefietst met ASP adventure in de Sibbergroeve.

Zondagrit            27 mei 2012

Op 1e pinksterdag hadden zich 10 leden verzameld bij de Kroon om een rondje te fietsen. Mariel, Yolanda, Willy, Bram, Marco, Sypco, Willem-Jan, Luuk, Rini en Kees. Het was heerlijk fietsweer en Bram liet ons het eerste stuk bij de sluizen van Veere een mooi  stukje Walcheren zien met als toetje een stukje kasseien. Daarna nog een stuk door de zak van Zuid-Beveland en via Wolphaartsdijk weer terug naar Noord-Beveland over de prinsendijk en onderdoor het tunneltje bij de Oostwestweg en op het laatst nog een paar verassingen in de route voordat we weer terug waren bij de Kroon waar het goed toeven was op het terras. Het rondje was 79 km met 28,3 gemiddeld. Toen ik faceboek nog even raadpleegde las ik een berichtje van Annemie dat ze  in Santiago de Compostela aangekomen is.

Ze schrijft het volgende:

Ik ben goed aangekomen op mijn fietske in Santiago de Compostella. Het is te zeggen eigenlijk meer als een verzopen kieken, het regende en het goot. Dit waarschijnlijk om mijn laatste zonden weg te spoelen, de pelgrimstocht is volbracht en het was prachtig.
Gelukkig nog wat fietsvrienden tegen gekomen en samen een pintje gaan drinken op de goede afloop. Vandaag de stad gaan bekijken en bedenken wat ik de volgende 3 dagen nog ga doen want mijn terugvlucht is pas donderdag. Kijk er nu wel naar uit om iedereen weer terug te zien.

Lieve groet Annemie 

Zondagrit            20 mei 2012

Het was een kortere rit dan gebruikelijk op de zondag i.v.m. de Ronde van Noord-Beveland op de dag ervoor. Het werd een klein rondje Schouwen die eerst over de kering ging met tegenwind. Na de kering ging het rechtsaf onderlangs de dijk naar Burghsluis en daarna over de dijk en richting Schelphoek. Verder over het fietspad langs de delingsdijk en daarna binnendoor naar Zonnemaire en Dreischor en verder richting Zierikzee. De Zeelandbrug ging net weer naar beneden zodat we niet hoefden te wachten. Net voor Colijnsplaat had Marco nog een lekke band en nadat er een nieuw binnenbandje in zat gingen we verder richting Wissenkerke. Terug bij de Kroon stond er 65 km op de Garmin met een gemiddelde van 28,3.  Aanwezig waren Mariel, Yolanda, Rob, Daaf, Marco, Jan v. Iwaarden, Leo, Sypco, Willem-Jan, Kees en 2 gastrijders. (een vriend van Hans en Thijs Tazelaar uit Colijnsplaat) Rini heeft alleen een rondje gefietst.

Zondagrit            13 mei 2012

Ik was zelf afwezig i.v.m. deelname aan de Grand Tour Johnny Hoogerland, een tocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Jayden en het team van Klusdu6 dat meedoet aan Alpe d’ Huzes. Er waren ongeveer 600 deelnemers. Op uitnodiging van Joop de Wild van TCK heb ik met de vrienden van TCK meegefietst. De sterke kopmannen Joop de Wild en John Wiskerke hebben het grootste gedeelte op kop gereden. Ik had nog een lekke band evenals Jan Vogelaar. Het was leuk om een keer met TCK mee te fietsen op deze mooie zonnige dag en met een gemiddelde van rond de 30 km/uur was het goed te doen. Ik was daardoor de eerste keer afwezig bij TC de Kroon, en omdat Mariel er wel was ben ik afgezakt naar de 2e plaats in de clubcompetitie, maar dat had ik er graag voor over. Naast Mariel waren aanwezig Yolanda, Marco, Jan v. I, Leon, Sypco, Willy, Ko, Bram, Francois, Charles en Willem-Jan, die een rondje door de zak van zuid-beveland hebben gedaan van 84 km met gemiddelde van 29,5. Ad, Rien en Jan Beije hebben 65 km gefietst met een gemiddelde van 25. Met dank aan Mariel voor het doorgeven van de namen en kilometers.

Zondagrit            6 mei 2012

Op deze zondag was het niet druk bij HCR de Kroon, de meeste leden waren op het clubweekend in Andijk en hebben op zaterdag een lange rit door Noord-Holland gemaakt van 142 km, en op zondag zijn er ook nog kilometers gemaakt.  (een verslag staat inmiddels op de website) Jan en Ad waren wel aanwezig bij de Kroon en hebben een rondje gereden van 51 km.

Zondagrit            29 april 2012

In de Kroon was het al druk, er was een grote groep Belgische wielertoeristen die aan de tafels zaten voor het ontbijt. Na het gebruikelijke kopje koffie stapten Rob, Marco, Willy, Mariel, Bram, Jan, Sypco, Willem-Jan en Kees op de fiets voor een rondje over Schouwen. Jan Beije was de enige van de B-ploeg die aanwezig was en heeft alleen een rondje gereden. De wind was Noord-Oost, daarom werd besloten over Schouwen te gaan zodat we terug over de Zeelandbrug de wind in de rug zouden hebben. We vertrokken eerst richting Kamperland, over de Schotsman en achterlangs de Banjaard en daarna linksaf over de Stormvloedkering. Met Rob en Marco aan kop die het overgrote gedeelte tegenin de wind de rest uit de wind hebben gehouden gingen we aan het eind van de kering deze keer linksaf naar Westenschouwen en werd over de Hogeweg koers gezet naar Burgh-Haamstede. Vervolgens over de Hogezoom naar Renesse en over de klinkers van de Laone (Bram zat op dat moment aan kop samen met Kees en iedereen in de tourclub weet dat Bram gek is op klinkers en kasseien) naar de Rampweg richting Scharendijke. In Scharendijke linksaf de Boutlaan op en verder langs Den Osse richting Brouwershaven, daarna over de Kijkuitsedijk, Noordlangeweg, Zonnemairsedijk en Helleweg naar het Dijkwater. Voor Sirjansland rechtsaf over de Noorddijk, de Krabbenhoekseweg en Stolpweg naar Nieuwerkerk. Bij Nieuwerkerk de Rijksweg overgestoken naar de Zuiddijk en verder langs het Watersnoodmuseum en de weg over de val kwamen we bij Zierkzee waar we onderdoor het tunneltje en over de Straalweg naar de Zeelandbrug fietsten. Met de wind in de rug over de Zeelandbrug zat het tempo er goed in en werd weer koers gezet naar Wissenkerke waar 94 km op de teller stond met een gemiddelde van 29,9. Willy heeft alleen een rondje van 70 km gereden.

Zondagrit            22 april 2012

Omdat er 11 leden in Limburg waren voor de klimtoertocht Klimmen – Monschau – Klimmen was het maar een magere bezetting bij de Kroon op zondagmorgen. Rini, Jan, Tonny en Jan waren degene die over bleven voor een rondje van 54 km.

Zondagrit            15 april 2012

Het was afzien door de harde en koude windkracht 5 die uit het Noorden kwam. Annemie, Yolanda, Mariel, Bram, Marco, Rob, Hans, Leon, Jan, Willy,  Sypco, Rini en Kees waren aanwezig. Rini was de enige van de B-ploeg en heeft samen met Willy een rondje van 54 km gefietst. De rest ging via Colijnsplaat en Kats richting Zuid-Beveland, s’Heer Abtskerke, Nisse, Heinkenszand, s’-Heerenhoek en door het sloegebied naar Arnemuiden, Veere en Vrouwenpolder waar Bram afgezet werd gingen we weer terug over de veersegatdam naar de Kroon in Wissenkerke, 83 km met een gemiddelde van 28.

Zondagrit            8 april 2012

Geen paaseieren zoeken, maar fietsen op de 1e paasdag. Totaal 14 leden waren om 9.00 uur bij de Kroon:  Annemie, Yolanda, Mariel, Bram, Marco, Ko, Sypco, Stijn, Piet, Willem-Jan en Kees vormden de A-ploeg en Ad, Jan en Rini de B-ploeg. Vandaag voor het eerst met de tourclub door het nieuwe tunneltje onder door de Oost-Westweg gereden en daarna over de prinsendijk en de sluis bij Kats koers gezet naar de zak van Zuid-Beveland, richting Nisse, Hoedekenskerke, Driewegen, langs de kerncentrale en verder richting Nieuw-en St Joosland, Arnemuiden, over de sluis bij Veere en weer terug naar Wissenkerke met 91 km op de Garmin en een gemiddelde van 29,5. De mannen van de B-ploeg hadden 65 km op de teller staan. John had de paaseieren al klaar gezet op de bar.

Zondagrit            1 april 2012

Het was fris, toen ik thuis wegging was het nog maar 1 graad boven nul maar de zon scheen wel. Na het kopje koffie in HCR de Kroon vetrokken om 9 uur 15 fietsers voor de zondagmorgenrit. Voor de B-ploeg waren dat Ad, Jan en Rini en voor de A-ploeg Annemie, Yolanda, Mariel, Bram, Sypco, Leon, Gert, Jan, Jacco, Luuk, Willem-Jan en Kees. Er werd besloten om richting Zuid-Beveland te gaan en de B-ploeg had dezelfde gedachte. Het was erg druk met toerfietsers en we kwamen dan ook diverse grote groepen tegen onderweg. Toen we op de parallelweg richting Goes fietsten passeerde Hans Dekker ons op de Deltaweg, die samen met Rob en Marco en nog een vriend op weg waren naar Brussel voor een vlucht naar Mallorca voor een trainingsweek georganiseerd door Fred Rompelberg. We gingen door de poel en langs de Zwaakse Weel kwamen we bij Langeweegje (de tegenwoordige woonplaats van Johnny Hoogerland) daarna richting Hoedekenskerke, Baarland, daarna langs de zeedijk weer richting Hoedekenskerke en bij de smokkelhoek over het spoor langs de woning van Jo de Roo daarna de postweg overgestoken richting Wemeldinge. Verder over de kattendijksedijk met de wind tegen over het fietspad waar Gert en Leon die aan kop reden het wat rustiger aan moesten doen na signalen achter uit het peloton, je kon daar niet echt achter iemand uit de wind kruipen. Vervolgens langs het Goese Meer en Wilhelminadorp terug naar Noord-Beveland via Kortgene en Geersdijk met 79 km op de Garmin en een gemiddelde van 28,5. De mannen van de B-ploeg hadden 61 km op de teller bij terugkomst.

Zondagrit            25 maart 2012

Vandaag een flinke ronde van ruim 88 km met een gemiddelde van 29. We gingen vanaf Wissenkerke eerst over de Stormvloedkering en daarna langs Burgh-Haamstede verder over Schouwen over wat andere weggetjes dan gebruikelijk. Sypco reed lek en daarna reden we een doodlopende weg in, dus rechtsomkeert en een andere weg ingeslagen. Via Brouwershaven en over de weg door het dijkwater richting Sirjansland kwamen we uiteindelijk in Nieuwerkerk terecht waar we de weg overstaken en richting Oosterschelde zijn gereden over de weg van de Buitenlandse Pers en de Gouweveerseweg om bij Zierikzee weer over de Zeelandbrug naar Noord-Beveland te gaan. Op Noord- Beveland werd er aangezet en onstond er een Kopgroep met Rob,Sypco, Bram en Hans. Eerst lukte Kees het om het gat dicht te rijden en even later kwam Daaf er ook nog bij zodat er nog 6 overbleven, maar in de finale reed Rob lek en zijn Daaf, Bram en Hans uiteindelijk als eerste in Wissenkerke aangekomen. De A-groep was met Rob, Daaf, Marco, Hans, Bram , Jan, Sypco, Annemie, Mariel, Yolanda, Anneke, Luuk, Willy, Willem-Jan en Kees goed vertegenwoordigd (15 leden) en de B-Groep met Ad, Jan en Rini legden 54 km af.

Zondagrit            18 maart 2012

Er stond een fikse westenwind en gisteren was de 1e toertocht door het groene hart geweest maar er was toch een goede opkomst. Rob, Daaf, Marco, Gert, Leo, Jan, Sypco, Mariel  en Kees gingen een rondje over Walcheren en hadden bij terugkomst 73 km met een gemiddelde van 28,5 km.  Jan Beije heeft alleen gefietst en Willy en Tonny hebben met de jongere generatie Emma en Willem-Jan  een eigen rondje gefietst.

Zondagrit            11 maart 2012

Het was prachtig fietsweer, en dat was te merken aan de opkomst met 17 leden. Vandaag een rondje Schouwen met Annemie, Yolanda, Mariel, Daaf, Marco, Jan, Bram, Ko, Gert, Leo, Hans, Jacco, en Kees  Vanaf Wissenkerke eerst over de Stormvloedkering en via Scharendijke en Brouwershaven en daarna naar Zierikzee, over de Zeelandbrug en onderlangs de zeedijk via Colijnsplaat weer terug naar de Kroon voor koffie met appeltaart of een ander drankje. Een rondje van 65 km en 29,4 gemiddeld. Willy heeft zelf een rondje gefietst met Willem-Jan . De mannen van de B-ploeg Ad, Jan en Rini hadden ook een flinke ronde gefietst met 64 kilometers op de teller.

Zondagrit            4 maart 2012

Zondag 4 maart, de start van het seizoen van de tourclub. 13 leden verzamelden zich in HCR de Kroon voor de koffie en gingen om 10.00 uur van start. Annemie, Yolanda, Mariel, Rob, Daaf, Marco, Sypco, Jan, Bram, Ko en Kees vertrokken voor een rondje Zuid-Beveland. Vanaf Wissenkerke ging het richting Geersdijk over de sluisdijk en de prinsendijk richting Katseveer, daarna onderdoor het tunneltje naar het Goese Sas. Verder over de Kattendijksedijk naar Wemeldinge, Kapelle, en langs de woning van Jo de Roo (we kwamen Jo nog tegen op de racefiets vlak bij zijn huis) richting s’ Gravenpolder, s’-Heer Abtskerke, Heinkenszand, s’-Heer Arendskerke, Eindewege, Wolfaartsdijk, Kortgene, Geersdijk en weer terug naar Wissenkerke waar bij terugkomst 80 km op de Garmin stond. Ad en Tonny waren ook weer terug in HCR de Kroon en hadden een rondje van 35 km gedaan en Ad had nog lek gereden.

kees