Donderdagavondritten

Donderdagavond 18 sept

Het was de laatste keer dat we op donderdagavond een rondje konden fietsen omdat het te snel donker wordt. Er waren 10 leden aanwezig om het tijdritrondje te rijden en de 35,5 km werd gereden met een gemiddelde van 32,3 door Annemie, Mariel, Yolanda, Gerrit, Hans, Jan van Iwaarden, Leo, Rob en Kees. Willy fietste het rondje in omgekeerde volgorde en kwam ons tegemoet. Zondag 21 sept was de jaarlijkse tijdrit. Uitslag zie onder Tijdrit 2014

kees

Donderdagavond 11 sept

Rob,Sypco en Willy fietsten een rondje van 40 km. De leden die de dag erna naar Valkenburg vertrokken voor een lang weekend (9) waren afwezig op deze donderdagavond.

kees

Donderdagavond 4 sept

Annemie, Yolanda, Mariel, Ko, Gerrit, Jan v. I en Willy deden een rondje Noord-Beveland en fietsten 52 km met een gemiddelde van 29 km/uur. Zelf moest ik helaas verstek laten gaan i.v.m. keelpijn en een zware verkoudheid.

kees

Donderdagavondrit 28 aug

Daaf had een lekke band, zodat we eerst richting Geersdijk reden en daarna richting Walcheren. Annemie, Yolanda, Mariel, Willy, Gerrit, Jan v. I, Sypco, Luuk S en Kees. Onderweg bij Veere had Jan ook nog een lekke band en bij terukomst in Wissenkerke hadden we 48 km. Willy heeft zelf een rondje gefietst.

Kees

Donderdagavondrit 28-08-14
Donderdagavondrit 28-08-14

Donderdagavond 21 aug

Er waren 8 leden deze avond. Yolanda, Jan v. Iwaarden, Rob, Gerrit, Hans, Patrick, Thijs en Kees. Om 18.45 uur vertrokken we bij HCR de Kroon met Hans en Patrick aan kop met gelijk een flink tempo. Onderweg zag ik op een gegeven moment dat we nog even op 33,4 gem zaten maar met de wind tegen ging het toch naar beneden al zat er een flink tempo in deze avond. Er stond nog een pittige wind en we gingen eerst richting Heinkenszand en Nieuwdorp om weer via Veere terug naar Wissenkerke te gaan met de wind in de rug over de Veersegatdam.  Terug bij de Kroon stond mijn Garmin op 62 km en 31,1 gemiddeld.

kees

Donderdagavondrit 62 km 31,1 gem.
Donderdagavondrit 62 km 31,1 gem.

Donderdagavond 14 aug

Dreigende wolken boven Zuid-Beveland zorgde ervoor dat we richting Walcheren gingen en dat was ook gunstiger omdat we dan eerst tegenwind zouden hebben. Yolanda, Mariel, Rob, Daaf, Gerrit, Thijs, Willy en Kees gingen op pad voor een rondje van 56 kilometer. Willy fietste het eerste stukje mee en reed daarna zijn eigen rondje. Tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle reed Thijs over een steen ? op de weg en was even daarna lek. Op enkele spetters na bleef het droog.

kees

Donderdag 15-08-2014 Rondje Walcheren 56 km
Donderdag 15-08-2014 Rondje Walcheren 56 km

Donderdagavondrit 7 aug

Wederom een prachtige zomeravond met uitstekend fietsweer. Het werd een rondje Schouwen met eerst koers naar Colijnsplaat en via de Zeelandbrug naar Zierikzee. Daarna een stukje over het fietspad van de Schouwsedijk richting Schuddebeurs waar we nu niet richting Brouwershaven gingen maar rechtsaf het fietspad op en daarna de Roterijdijk op en een stukje verderop linksaf de Dreischorsedijk op naar Noordgouwe. Via de ring en de Brouwerijstraat staken we over naar de Weeldijk, en de Groeneweg. (Dit zijn prachtige dijkjes om over te fietsen) Daarna kwamen we op de Kakkersweelweg  richting Kerkwerve en gingen we richting de Delingsdijk die we overstaken richting Scharendijke waarna we de gebruikelijke route weer vervolgden en over de Stormvloedkering terug naar HCR de Kroon in Wissenkerke gingen. Annemie,Yolanda, Mariel, Hans, Gerrit, Thijs, Luuk Snaterse en Kees reden dit rondje van ruim 67 km met een gemiddelde van 30,1. Willy reed zelf een rondje.

Kees

Rondje Schouwen 07-08-14 ruim 67km 30,1 gem
Rondje Schouwen 07-08-14 ruim 67km 30,1 gem

Donderdagavondrit 31 juli

Donderdagavond rondje Veerse Meer (51 km) met Annemie, Yolanda, Mariel, Leo, Sypco en Kees. Willy fietste zelf een rondje. Het stukje Kats – Wissenkerke hoort er niet bij op het plaatje, maar Kees had op de heenweg een lekke band bij Geersdijk en had de Garmin niet op 0 gezet omdat hij in de buurt van Wissenkerke aangesloten is bij de rest.

kees

Donderdagavond 31-07-14    51km 29,2 gem
Donderdagavond 31-07-14 51km 29,2 gem

Donderdagavondrit 24 juli

Wederom een mooie zomeravond om te fietsen, er waren 11 leden aanwezig. Het zou weer een rondje Schouwen worden met eerst de wind tegen over de Zeelandbrug en terug over de Stormvloedkering. Het werd een rondje van 65 km met 29,8 gemiddeld. Willy reed alleen een rondje.

kees

Rondje Schouwen 65 km en 29,8 gem
Rondje Schouwen 65 km en 29,8 gem

Donderdagavondrit 17 juli

We waren met 8 leden op deze mooie zomeravond, besloten werd om een rondje Schouwen te doen. Bij de Banjaard bleek dat er wat aan de hand was met het stuur van de fiets van Mariel. Het ging erg zwaar en Mariel en Willy hebben zelf een klein rondje gedaan terwijl de rest over de kering richting Schouwen ging. Terug over de Zeelandbrug ging Kees er af omdat hij om kwart voor vier zijn bed uit moest de volgende morgen om te gaan werken. De rest reed door naar de Kroon en had 65 km met 30 gemiddeld.

kees

Donderdagavondrit 17-07-14
Donderdagavondrit 17-07-14

Donderdagavondrit 10 juli

6 leden fietsten een rondje van ruim 61 km over Walcheren met een gemiddelde van 32,5 (zie route) Willy fietste zelf een rondje van 35 km

kees

Rondje Walcheren ruim 61km en 32,5 gemiddeld
Rondje Walcheren ruim 61km en 32,5 gemiddeld

Donderdagavondrit 3 juli

Het was prachtig fietsweer en de opkomst was goed met 13 leden. Het werd een rondje Veerse Meer van 60 kilometer met een gemiddelde van 30,5.

kees

Donderdagavondrit 03-07-2014  60 km 30,5 gem.
Donderdagavondrit 03-07-2014 60 km 30,5 gem.

Donderdagavond 26 juni

We waren weer met 8 op deze donderdagavond. Annemie,Yolanda,Mariel, Gerrit,Jan,Ko, Willy en Kees. Het was goed om Willy weer terug op de racefiets te zien na lange tijd, hij heeft het eerste stukje op Noord-Beveland meegefietst en verder een eigen rondje gefietst. De rest ging naar Zuid-Beveland, via s’Gravenpolder en Schore tot aan het Kanaal. Ko reed daar nog lek en we gingen terug via Kapelle en kloetinge. Kees sloeg af naar Kats bij de sluis en de rest fietste terug naar de Kroon en had daar 65 km en 28,7 gemiddeld.

kees 

Donderdag260614

Donderdagavond 19 juni

Het werd een rondje Veerse Meer met Annemie,Yolanda,Mariel, Gerrit,Hans, Leo, Patrick, Sypco en Kees. Er werd vertrokken richting Katseveer en terug via Veere en Vrouwenpolder. Kees moest van begin af aan alle zeilen bijzetten en het vroege opstaan elke morgen om 5 uur ging zijn tol eisen, de benen wilden niet en op de veersegatdam moest hij de rest laten gaan. Yolanda, Mariel en Leo bleven wachten en de snelsten hadden 54 km en gemiddeld 30,1.   

kees

Donderdag190614

Donderdagavond 12 juni

We waren met 8 leden aanwezig, Annemie,Mariel, Hans,Ko,Leo, Marco,Sypco en Kees. Het werd een rondje Schouwen met eerst over de Zeelandbrug en terug over de Stormvloedkering. De snelsten klokten 61 kilometer met een  gemiddelde van 31.

kees

Donderdagavondrit 12-06-14
Donderdagavondrit 12-06-14

Donderdagavond 5 juni

Het werd een rondje Veerse Meer met 10 leden. Marco had al na enkele kilometers een lekke band, maar dat mocht de pret niet drukken, het was goed fietsweer en met een nieuw binnenbandje konden we weer verder. Terug in Wissenkerke stond er 59 km op de Garmin met 30,1 gemiddeld.

kees     

Donderdagavondrit 05-06-2014  59 km 30,1 gem
Donderdagavondrit 05-06-2014 59 km 30,1 gem

Donderdagmorgen 29 mei

In verband met Hemelvaartsdag werd er s’morgens gefietst. Er waren 8 leden naar de Kroon gekomen. Eerst werd het rondje van de tijdrit gereden dat vrijdagavond op het programma stond en meetelt voor de beste Peelander. De afstand was 16,25 km tot de Kroon, daarna werd nog een rondje Schouwen gedaan. Eerst over de Zeelandbrug en daarna over het buitendijkse fietspad richting Stormvloedkering. In verband met filmopnamen voor Michiel de Ruyter in Zierikzee was de oude haven afgesloten en voorzien van een laag modder daarom moesten we een andere route door Zierikzee nemen voordat we bij het nieuwe stuk fietspad langs het havenkanaal kwamen.  Achteraf was de keuze niet zo gelukkig omdat door de harde regenval de dagen ervoor veel klei van de dijk was gespoeld en op het fietspad terechtgekomen, het was dan ook glibberen op de smalle bandjes. Gerrit verloor zijn fietscomputertje nog en dat viel van de glooiing af en konden we niet meer vinden, verder nog 2 lekke banden, Leo had een scherp stukje schelp in zijn band. Gerrit moest nog werken en heeft nog flink door moeten fietsen om op tijd te zijn. De fietsen hadden een flinke wasbeurt nodig maar het fietspad langs de Oosterschelde is wel mooi als er geen klei op ligt. Totaal hadden we 77 kilometer en door alle hindernissen een laag gemiddelde van 27,8.

kees

donderdag 29 mei
donderdag 29 mei

 

Donderdagavond 22 mei

Het was weer lekker fietsweer, na een buitje s’middags klaarde het daarna op en met de zon en wind tegen reden we richting Goes met 10 leden. We passeerden rond 7 uur de molen bij Kortgene en daar stond Joop de Wild en nog een wedstrijdfietser van TCK klaar voor vertrek. Omdat ze maar met zijn tweeën waren sloten ze bij ons aan en hadden we er 2 zeer sterke koptrekkers erbij. We gingen eerst bij Veere de sluis over en daarna richting Oostkapelle weer terug naar Wissenkerke. Terug bij de Kroon had ik 64 km en 30,5 gemiddeld.

kees 

Donderdagavond 22 mei 64 km 30,5 gemiddeld
Donderdagavond 22 mei 64 km 30,5 gemiddeld

Donderdagavond 15 mei

Goed fietsweer, maar nog een flinke bries. Met 10 leden werd een rondje Schouwen gedaan, eerst over de Zeelandbrug en over de Stormvloedkering terug. 63 km en 30,1 gemiddeld.

Kees

donderdag150514

Donderdagavond 8 mei

Annemie trotseerde de regen en was alleen om een rondje van 53 km te rijden, ze staat daarmee alleen op kop met de meest gemaakte clubkilometers.

Kees

Donderdagavond 1 mei

Hans en Rob fietsten samen een rondje van 51 km onder slechte weersomstandigheden.

Kees

Donderdagavond 24 april

De leden die een week op Mallorca vertoefden waren er ook weer en dat was gelijk te merken. Annemie, Daaf,Gerrit, Hans, Jan van Iwaarden, Ko, Mariel, Sypco, Yolanda en Kees fietsten een rondje van 57 km met een gemiddelde van 30,4.

Kees  

Donderdagavond 240414
Donderdagavond 240414

Donderdagavond 17 april

Jan van Iwaarden was alleen en fietste 53 km. Er waren nog 9 leden in het zonnige Mallorca die daar 500 – 700 km hebben gefietst en vrijdagmorgen weer terugkeren.

Kees

Donderdagavond 10 april

Zonder de leden die vrijdagmorgen naar Mallorca zouden vertrekken waren er toch nog 6 leden aanwezig om een rondje te fietsen, Charles, Jan van Iwaarden, Marco, Mariel, Patrick en Sypco. Ze reden een rondje van 51 km en 30 gemiddeld.

Kees

Donderdagavond 3 april

Voor de eerste keer konden we weer op de donderdagavond fietsen omdat in het weekend de zomertijd weer was ingegaan. Annemie,Yolanda, Mariel, Jan, Gerrit, Leo,  Ko, Sypco en kees waren aanwezig voor de eerste avondrit. Het werd een klein rondje Noord-Beveland omdat het toch nog snel donker is en Gerrit een lekke band had in de buurt van de Zeelandbrug. Er stond 42 km op de Garmin met een gemiddelde van 30 km/u bij terugkomst bij de kroon.

kees