Kreders Klassieker

Kreders Klassieker                                                                                                                       Zaterdag  3 mei

In verband met het clubweekend verbleven we op Duinrell in Wassenaar. De Kreders klassieker is een toertocht die vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd door Tourclub Zevenhuizen. Mariel en Piet (de broer van Mariel) hebben vorig jaar meegefietst en dit jaar stond de tocht bij TC de Kroon op de Agenda.  We zouden om 8 uur vertrekken van Wassenaar naar Zevenhuizen wat ruim 28 kilometer is op de fiets en Piet zou naar Duinrell komen om ons te vergezellen naar Zevenhuizen. (Piet is lid en sponsor van Tourclub Zevenhuizen en voorheen van Tourclub de Kroon) Thijs zou naar Wassenaar komen en om 7 uur ging mijn telefoon dat hij bij de poort stond en heb ik hem afgehaald anders kon hij het park niet op. Na het omkleden en de Koffie was het verzamelen en het was tenslotte wel kwart over 8 voordat we konden vertrekken omdat er nog druk gewisseld werd van lange broek of beenstukken naar korte broek.  Annemie, Yolanda, Mariel, Daaf, Gerrit, Thijs, Piet en Kees vertrokken nadat  Yvonne nog een groepsfoto genomen had.

Klaar voor vertrek naar Zevenhuizen
Klaar voor vertrek naar Zevenhuizen met Daaf, Piet, Thijs, Mariel, Kees, Gerrit, Annemie en Yolanda.

Het was een mooie route naar Zevenhuizen, maar toen we enkele kilometers van het startpunt verwijderd waren reed Thijs voor de eertse keer lek.

Jan van Iwaarden zat al op ons te wachten in La Baraque in Zevenhuizen, hij had zijn camper op de camping in Zevenhuizen gestationeerd. Na de inschrijving gingen we pas na 9.30 uur op pad voor de tocht van 115 kilometer. De route liep via Moordrecht, Gouda en Gouderak naar Stolwijk waar een mogelijkheid was om te pauzeren en omdat we  geen Koffie gedronken hadden bij de start stopten we nu bij De Jantjes voor koffie met appelgebak voor de liefhebbers. Daarna naar Bergambacht en Schoonhoven en over de lekdijk naar Jaarsveld, Ijsselstijn en Benschop waar we bij de stop Cafe Plein wat hebben gegeten en gedronken.

De stop in Benschop
De stop in Benschop

Daarna ging het naar Montfoort, Woerden, Linschoten en Oudewater en verder Hogebrug, Driebruggen, Bodegraven, Boskoop, Moerkapelle en weer naar  La Baraque. Hier hebben we nog wat gedronken voordat we weer teruggingen naar Duinrell. We fietsten op de terugweg langs de camping waar Jan een plaatstje had en namen afscheid van Jan en zwaaiden nog naar Annemarie.

Thijs zou onderweg nog  2 keer lekrijden voordat we weer op het park in Wassenaar waren.  Thijs ging weer terug naar Zeeland en de rest ging eten in een strandtent net buiten Wassenaar  die Yvonne en Maaike uitgezocht hadden. De Kreders Klassieker was een prachtige tocht door het mooie Hollandse landschap, terug in Wassenaar hadden we 173 kilometer op de teller staan.

Wassenaar - Zevenhuizen
Wassenaar – Zevenhuizen
Kreders Klassieker
Kreders Klassieker

 

Kees