CyclÉmotion

Zondag 06-03-2016 Valse Start
CyclÉmotion opent Zeeuws wielerseizoen 2016

Op deze zondagmorgen stond de start van het seizoen op het programma met de CyclÉmotion van de Stenge in Heinkenszand. De vooruitzichten waren niet best met talloze buien die te zien waren op de Buienradar. Joop de Wild die ook mee zou gaan met Paul de Waal stuurde me een berichtje dat hij samen met Paul zou gaan Spinnen en Thijs stuurde een berichtje met een foto van een natte straat met als tekst: Het ziet er niet best uit, ook op de buienradar niet. Ik had verder van niemand nog wat gehoord tot ik om 8.39 uur een berichtje kreeg van Gerrit met Gaan jullie nog ?
Wij vertrekken nu bij de Kroon. Om 5 voor 9 stapte ik op de fiets naar de sluis bij Kats waar Thijs al klaar zat in het bushokje. (Marcel had gisteren al tegen Thijs gezegd dat hij niet mee zou gaan) Al snel zagen we Gerrit, Ron, Bram en Annemie aankomen, ze hadden er flink de vaart in. (Bram, Ron en Gerrit hadden al een buitje te pakken gehad toen ze vertrokken.) Toen we aankwamen bij de Stenge was het nog erg rustig in tegenstelling tot vorig jaar. (Er waren 95 deelnemers dit jaar en vorig jaar 340) Na de Inschrijving en koffie hebben we nog even gewacht omdat er net een bui overtrok en daarna zijn we vertrokken richting Stelleplas. De route ging verder via Graszode en de Oude Kraaijertsedijk naar Endewege. Daar ging de route linksaf langs de Weel naar de Roodewijk. Thijs gaf aan dat hij richting huis ging omdat zijn benen niet wilden. Gerrit, Ron en Bram sloegen ook linksaf omdat ze grote donkere wolken zagen en Gerrit op tijd terug moest zijn om te gaan werken. Ze zijn nog met Thijs meegereden via Colijnsplaat richting Kamperland.
Annemie en Kees zijn rechtsaf geslagen na de Roodewijk om de route van de 50 km te vervolgen. We zijn nog voorbijgereden door TC Arendskerke en de Klusdurpers uit Kloetinge en nog een enkele fietser, verder was het erg rustig op de weg. Onderweg terug naar Heinkenszand hebben we nog 1 kort buitje gehad en na de soep en koffie/biertje hebben we op de terugweg ook nog een kort buitje gehad. Achteraf is het erg meegevallen en hebben we toch nog geluk gehad dat we niet echt erg nat geworden zijn. Voor de organisatie was het natuurlijk jammer dat de opkomst door het weer veel minder was dan vorig jaar. Na deze valse start zullen we volgende week dan maar echt van start gaan, ze geven dan beter weer en hogere temperaturen op.
Kees

Rondje Toertocht CycleEmotion Annemie en Kees
Rondje Toertocht CycleEmotion Annemie en Kees
Rondje Thijs, Gerrit, Ron en Bram met klein lusje CycleEmotion
Rondje Thijs, Gerrit, Ron en Bram met klein lusje CycleEmotion