Peter van Petegem Classic

Peter van Petegem Classic 2017  15 april 2017

Zaterdagmorgen om 7 uur vertrok ik met Joop de Wild richting Aalst. Bij de afslag richting Goes kwam Ronnie er ook aan met Annemie en Yolanda. Om kwart over 8 waren we in Aalst bij de parking P3 waar Thijs al stond te roepen, hij was 5 minuten eerder gearriveerd met Joop de Winter. Omdat Thijs een berichtje had gehad dat Hans Dekker er pas over een half uur zou zijn met Ingrid en Bram (hij was niet de kortste weg via Gent door de Tunnel gereden maar over Antwerpen) besloten Thijs met Joop en Kees vast te kijken of we iedereen konden Inschrijven. Thijs had nog even werk voordat alle 10 de leden ingevoerd waren in de computer maar voordat Hans, Ingrid en Bram er waren was dat gelukt en had hij de startnummers. Nadat de laatsten ook de koffie ophadden was het half 10 geweest voordat we konden vertrekken.

Petegem119kmroute

Overzicht  119 km route met bergjes en bevoorrading

totaaloverzichtheuvelspvp

Hoogte Profiel 119 km route

Het weer viel tegen toen we vertrokken en door de regen was de weg ook nat. Het eerste stuk was vlak en na 32 km was de eerste kasseistrook van 600 meter. (Lange Munte) Na 46 km kwam de 2e Kasseistrook van 1400 meter. (Kerkgate) en na 50 kilometer was de eerste bevoorrading en zoals gewoonlijk bij de organisatie Cycling tour was deze prima geregeld met voor iedereen voldoende te eten en drinken zodat we na de stop met een volle tank de komende vlaamse bergjes aankonden.

De eerste was de Hellenhoek na 56 km.

PetegemHellenhoek

 Na 65 km volgde  Hoogbos.

PetegemHoogbos

Na 75 km de Guilleminlaan.

PetegemGuilleminlaan

En dan na 76 km de Muur-Kapelmuur

PetegemMuurKapelmuur

MuurHet was jammer voor Ronnie, Thijs en Kees dat Bram veel te zwaar stond op het stijlste gedeelte van de Muur. Hij zwabberde van rechts naar links over de hele breedte van de Muur (en hij had nog geen Ename bier op) en moest uiteindelijk vlak voor de rest afstappen waardoor Ronnie, Thijs en Kees ook genoodzaakt waren om af te stappen anders was een val onvermijdelijk geweest. Joop de Wild was zo slim geweest om voor Bram aan de Muur te beginnen en had er zodoende geen last van en was de enige die fietsend boven is gekomen. De rest redde het ook niet op het stijlste stuk van 20%. Vlak na de Muur was de 2e bevoorrading waar weer even bijgetankt werd alvorens de tocht werd voortgezet. 3 km na de stop volgde de Bosberg.

PetegemBosberg

Daarna volgde Congoberg na 86 km

PetegemCongoberg

En de laatste was de Waagstraat na 104 km

PetegemWaagstraat

Na 119 km kwamen we over de finish in de startplaats Aalst en waren inmiddels weer opgedroogd omdat het onderweg was opgeklaard na de natte start. Er werd nog even wat gekletst en gedronken alvorens we weer huiswaarts keerden. Ondanks het natte begin vond ik het weer een zeer geslaagde toertocht. Ik vond het leuk dat we 10 leden aan de start hadden die allemaal zonder ongelukken de tocht hebben volbracht. De Vlaamse Ardennen is vanuit Noord-Beveland toch betrekkelijk dichtbij en is een leuke omgeving om te fietsen.

Kees Tazelaar