Servais Knaven Classic

Servais Knaven Classic Zondag 7-05-2017

Het was jammer dat er weinig animo was voor deze tocht die voor de eerste keer op het programma stond van de toerclub. Omdat het betrekkelijk dichtbij is was de verwachting dat de animo groter zou zijn, maar het blijkt de laatste jaren steeds moeilijker om een groter aantal leden enthousiast te krijgen om eens in een andere omgeving te fietsen dan steeds dezelfde rondjes bij de clubritten in de eigen streek. Yolanda, Ingrid, Ko, Thijs en Kees waren er wel en hebben de 125 km route gereden. Toen we in Etten-Leur bij het Trivium aankwamen konden we parkeren in een parkeergarage bij de start en nadat we de inschrijvingsformulieren hadden laten scannen en koffie hadden gedronken vertrokken we om ongeveer kwart over 9 vanuit Etten-Leur. Tegelijk met ons vertrok een Brabander afkomstig uit Dinteloord die zag dat er HCR de Kroon op ons clubtenu stond en hij begon gelijk een gesprek en vertelde dat hij vorig jaar nog in de Kroon gegeten had en vroeg welke afstand we gingen rijden. Toen hij hoorde dat we de 125 km gingen rijden zij hij dan rij ik wel achter jullie aan en zo heeft hij de hele tocht met ons meegefietst en ook meegedraaid aan kop.

De start was bij Trivium in Etten-Leur en daarna ging het richting Rijsbergen en Meerle (België), Baarle Hertog en Baarle Nassau, Chaam, Gilze en Breda waar bij Decathlon een verzorgingspost was met eten en drinken. Na de stop ging het verder richting Bavel, Ulvenhout, Chaam, Meerle, Meer, Zundert en weer terug naar Etten-Leur waar bij terugkomst koude pasta gereedstond en Stik Leutig voor een vrolijke noot zorgde. We hebben nog even wat gedronken en vertrokken daarna weer richting Noord-Beveland. Het was bewolkt maar droog en weer leuk om eens in een andere omgeving te fietsen. Hopelijk gaan er bij een volgende tocht wat meer leden mee.

kees                                                    

Route 125 km Servais Knaven Classic
Route 125 km Servais Knaven Classic
routes
routes
Stik Leutig
Stik Leutig

Sfeerimpressie SKC 2017 editie 6

Servais, Martin en Max: alle drie goed

7 mei 2017 is voor Niels Mensink een gedenkwaardige dag, want als eerstejaars voorzitter van de Servais Knaven Classic (SKC) was het zijn vuurdoop vandaag. Hij had er maar slecht van geslapen in de nacht die voorafging, echter hij straalde van geluk toen om 12.00 uur al meer dan 750 recreatieve coureurs op pad waren gegaan in de regio Etten-Leur. Het was een beetje bewolkt, de zon stond op het punt om door te breken, een mooi moment om de glimlach van Niels eveneens daarmee te vergelijken. En de dag was nog maar pas begonnen dus het aantal deelnemers aan deze prachtige classic zou alsmaar toenemen.

Oud-profs zoals Max van Heeswijk, Martin van Steen en uiteraard Servais zelf (met 2 dochters) vulde het peloton aan, daarbij aangemoedigd door speaker Peter Tunnisen. Harry van Dijk kon zijn geluk niet op, echt zo iemand die bijna 24 uur per dag in de weer is voor dit evenement en met hem vele enthousiaste medewerkers. Zelfs de burgemeester van Etten-Leur schoot te hulp om de aanwassende (voor)inschrijvingen up to date te laten verlopen. HV Internos verzorgt zoals altijd voor de kleedgelegenheid en douches en met toevoeging van cateringbedrijf Jan Vermunt stond de fietsers een heerlijke pasta maaltijd te wachten. Kortom de naam Internos (onder ons) geeft eigenlijk al aan hoe familiair dit gebeuren al 6 jaar is.

Dit jaar had Servais mede bijgedragen aan wat nieuw routes die vooral onze zuiderburen met een bezoek zouden vereren, internationale grensoverschrijding dus. Aan de inwendige mens onderweg en bij de tussenstops bij o.a. (sponsor) Decathlon waren de drankjes, krentenbollen en bananen zeer gewild, niks was de organisatie te veel. Dankzij de medewerking van de vele sponsoren wordt deze tocht mogelijk gemaakt, zonder hen geen “koers”, de website van de SKC vertelt u er meer over. Pech onderweg wordt verholpen door de gratis reparaties (wat ook de “panne” is) door een rijwielhandel/kenner van koersfietsen. Indumij (Renault) stelde gratis bus en auto’s beschikbaar om calamiteiten, zo die er zijn/waren, opgelost te krijgen.

125KM

De 125km route is voor gevorderden. Deze route gaat richting België, en raakt Meerle, Baarle Hertog en Baarle Nassau aan. Je rijdt over het leuke Bels Lijntje naar Chaam en zo rijd je terug naar Breda voor een tussenstop bij Decathlon. Daar krijg je van ons verse krentenbollen, bananen en sportdrank. De route voert daarna weer terug naar België, en daarbij rijd je een deel de aankomende fietsers tegemoet aan de andere zijde van de weg. We zorgen dat de route goed uitgepijlt wordt, dus fout rijden zal niet gaan! Via Zundert kom je terug in Nederland, en rijd je naar de start/finish. 125km zitten erop!