Donderdagritten

Donderdagavond 19 september

Anneke, Annemie en Rob deden een rondje over het tijdritparcours i.v.m. de tijdrit op 22 september.

Kees  

Donderdagavond 12 september

Donderdag waren alleen Daaf en ik er, we hebben 30 km gereden gemiddeld 30, een klein rondje over noord beveland.

Mariel

(De leden die vrijdagmorgen naar Diest zouden vertrekken waren afwezig, daarom was de opkomst erg mager op deze donderdagavond.

Donderdagavond 5 september

Een tropische dag in september, het was dan ook nog erg warm op deze avond. Nog een keer een rondje Veerse Meer met Anneke, Annemie, Yolanda, Mariel, Bram, Daaf, Gerrit, Jan van Iwaarden, Ko, Sypco en Kees. Een klein rondje Veerse Meer van 50 km met een gemiddelde van 31,4. Na afloop was het nog lekker op het terras bij de Kroon, waarschijnlijk dachten de insecten er ook zo over omdat ik een paar insectenbeten heb opgelopen.

kees

klein rondje Veerse Meer 050913 50 km 31,4 gem
klein rondje Veerse Meer 050913 50 km 31,4 gem

Donderdagavond 29 augustus

Over een aantal weken is het weer te snel donker om s’avonds te fietsen maar deze mooie avond waren we nog met 12 leden. Anneke, Annemie, Yolanda,Bram, Gerrit, Hans, Jan van Iwaarden, Leo, Daaf, Sypco, Luuk Snaterse en Kees. Er stond niet veel wind en de snelheid zat er flink in op deze avond en bij terugkomst stond er 53 km op de Garmin met een gemiddelde van 32,7 km/uur en dat is het hoogste gemiddelde van dit seizoen.

kees   

Donderdagavond 22 augustus

Het was prima fietsweer en met 13 leden dachten de meesten er zo over. Mariel, Annemie, Anneke, Yolanda, Ko, Daaf, Jan van Iwaarden, Gert, Sypco, Bram, Leo, Luuk Snaterse en Kees waren aanwezig. Het werd nog een keertje een rondje Veerse Meer, dat moest nog kunnen al wordt het steeds vroeger donker en als we een maand verder zijn is het weer over met s’avonds fietsen. Er stond heel weinig wind wat bijna nooit voorkomt en de 52 km werd gereden met een gemiddelde van 31,6.

kees

Donderdag 220813 52km 31,6 gem
Donderdag 220813 52km 31,6 gem

Donderdagavond 15 augustus

De temperatuur was goed al stond er nog wel veel wind toen Annemie, Mariel, Yolanda, Leo, Rob, Sypco, Thijs, Jan van Iwaarden, Ko, en Kees vertrokken bij de Kroon. We gingen richting Kamperland om Gert op te pikken en daarna via Veere voor een rondje Veerse Meer. Onderweg 2 lekke banden, maar met 56 km en een gemiddelde van 30,7 op de Garmin werd er toch flink doorgefietst. Helaas zullen we Willy voorlopig moeten missen na zijn ongelukkige valpartij van vorige week. Zijn herstel zal nog wel enige tijd duren maar we hopen dat hij weer volledig herstelt dat is het belangrijkste.

kees

Donderdagavond 1 augustus

Op deze zeer warme zomeravond ( om 17.30 uur was het nog 31 graden) waren 9 leden aanwezig, waarvan 4 dames. Anneke, Annemie, Mariel, Yolanda, Willy, Ko, Sypco, Luuk Snaterse en Kees. Het werd een rondje Veerse Meer. Sypco, Ko, Luuk, Annemie en Anneke voerden het tempo op ongeveer 1 km voor het Bokkegat en Anneke zou uiteindelijk als eerste in Wissenkerke aankomen toen ze uit het wiel van Luuk kwam en hem voorbij ging. Het was nog een warme avond en op het terras bij de Kroon was het wel een poosje uit te houden. Toen we terug naar huis fietsten was het nog ruim boven de 20 graden.

kees

donderdagavond 01-08-2013
donderdagavond 01-08-2013 59 km gem 29,5

Donderdagavond 25 juli

Het was heerlijk fietsweer deze avond met een lekkere temperatuur en niet te veel wind. Ondanks de vakantietijd waren er toch nog 11 leden aanwezig. Anneke, Mariel, Yolanda, Bram, Jan van Iwaarden, Ko, Leo, Sypco, Tonny, Willy en Kees. En toen we bij de voorstraat de bocht omgingen kwam er nog iemand aan die vroeg of hij mee mocht fietsen. Het was een Duitser die een vakantiewoning heeft in Wissenkerke en goed Nederlands sprak. Hij woont in Dusseldorf en heeft verschillende keren op Mallorca en in de Dolomieten gefietst. Bram was er ook weer bij na een vakantie en blessure. Vlak bij Kamperduinen lekke achterband voor Bram, maar met de hulp van Willy was het karwei weer snel geklaard maar net voorbij Vrouwenpolder was Bram weer lek en is toen terug naar huis gegaan. Er moet toch wat aan de hand zijn met zijn velg zou je zeggen want hij heeft aan de lopende band lekke banden met zijn achterwiel. We gingen verder zonder Bram richting Veere, Arnemuiden, s’-Heerenhoek. Onze Duitse gast wist hier de weg niet en vroeg of weer terug naar Wissenkerke gingen. Ik antwoordde bevestigend. In de buurt van Wolfaartsdijk herkende hij het weer toen ik zei dat we over de sluis bij Kats terug zouden gaan. Hij wilde zijn goede wil tonen door ook aan kop te komen, maar zijn tempo lag toch lager en al snel loste Ko hem af. Op Noord-Beveland kon hij het uiteindelijk niet meer volgen toen er werd aangezet voor de eindsprint die door Ko gewonnen werd.

kees

donderdagavond 25-07-13
donderdagavond 25-07-13

Donderdagavond 18 juli

Deze keer minder leden dan gebruikelijk i.v.m. vakantie ? Er waren 8 leden maar wel 4 dames van de 8 (50%) en aan het weer lag het niet dat is al de hele maand mooi. Er stond nog wel een behoorlijke wind en deze keer bleven we op Noord-Beveland met Anneke, Annemie, Mariel, Yolanda, Ko, Willy, Gert en Kees. 52 kilometer en 30,1 gemiddeld.

kees

Rondje Noord-Beveland 18-07-13
Rondje Noord-Beveland 18-07-13

Donderdagavond 11 juli

Weer een flinke groep deze avond met 15 leden. Anneke, Annemie, Yolanda, Mariel, Willy, Daaf, Gert, Jan van Iwaarden, Ko, Leo, Marco, Rob, Sypco, Luuk Snaterse en Kees. Het werd deze keer geen rondje Schouwen, maar een rondje Veerse Meer. Willy raakte al snel achterop en Anneke vergezelde hem. De rest ging via Grijpskerke en Veere richting Noord-Beveland. Bij de sluis bij Kats ging Kees eraf richting huis en de rest ging door naar Wissenkerke. Ik had gevraagd aan Ko of hij de kilometers en het gemiddelde wilde mailen.  Bij aankomst waren er 62 km afgelegd met gemiddeld 30,9 km/uur.

kees  

donderdagavond 11-07-13
donderdagavond 11-07-13

Donderdagavond 4 juli

Prima fietsweer op deze donderdagavond. Richting Zuid-Beveland was het zwaar bewolkt en op Walcheren was het veel lichter, de wind was zuidwest dus ging het weer naar Walcheren. Anneke, Annemie, Mariel, Yolanda, Gert, Hans, Jan van Iwaarden, Luuk Brilman, Sypco, Willy, Luuk Snaterse en Kees stapten op de fiets en even later verscheen de zon. Bij Domburg zaten de terrassen alweer vol en in de straten van Domburg hing een baklucht van vlees. In deze tijd is het goed opletten in Domburg omdat veel vakantiegangers plots de straat oversteken zonder eerst naar links of rechts te kijken of er verkeer aankomt, maar het ging goed en daarna ging het richting Westkapelle en Zoutelande om daarna weer richting Wissenkerke te gaan. Rondje van 65 km en 29,5 gemiddeld.

kees  

Donderdagavond 27 juni

12 leden op deze donderdagavond, Yolanda, Mariel, Charles, Francois, Gert, Hans, Ko, Leo, Sypco, Jan van Iwaarden, Willy en Kees waren present. Het werd een rondje Walcheren en Gert werd opgepikt in Kamperland. Totaal 63 km en 29 gemiddeld.

kees

Donderdag270613

Donderdagavond 20 juni

Het was een heerlijke avond om te fietsen met 22 a 23 graden en een zwakke wind kracht 2 a 3. Dat is waarschijnlijk de aanleiding geweest om een flinke ronde te fietsen voor een donderdagavond. Bij de Kroon hadden de volgende leden zich verzameld: Annemie, Yolanda, Bram, Francois, Charles, Leo, Gert, Marco, Sypco, Willy, Luuk Snaterse en Kees. Willy gaf aan dat we richting Zuid-Beveland gingen en toen we langs de molen bij Kortgene kwamen was Joop de Wild de enige van TCK die aanwezig was en sloot daarom aan bij ons. Het ging richting Hoedekenskerke en ik dacht dat iemand gezegd had dat we via Wemeldinge terug zouden gaan, maar we gingen richting Baarland en Driewegen. Vervolgens richting s’Heerenhoek en weer terug via de sluis bij Kats. Joop, Marco en Kees sloegen af bij het viaduct naar Kats en de rest ging via Kortgene naar Wissenkerke en had 79 km op de teller met 31,1 gemiddeld.

kees

donderdagavondrit 20 juni
donderdagavondrit 20 juni

Donderdagavond 13 juni

Donderdagavond waren er 8 fietsers aanwezig: Siepko, Daaf, Annemie, Ko, Patrick, Gert, Willy en Mariel. Er stond zeer veel wind en we hebben in Walcheren gereden. Via Vrouwenpolder, Gapinge langs Middelburg naar Westkapelle, via Oostkapelle weer terug. Totaal 65 km en 28 gemiddeld.

Mariel

Donderdagavond 6 juni

Het was lekker fietsweer, maar er stond een pittige wind. Anneke, Annemie, Mariel, Bram, Gert, Hans, Jan van Iwaarden, Jan Wilderom, Ko, Leo, Marco, Sypco, Willy, Luuk Snaterse en Kees waren aanwezig en reden een rondje Veerse Meer van 61 km en 30 gemiddeld.

kees  

Donderdagavond 30 mei

Een grote opkomst met 16 leden, Anneke, Annemie, Mariel, Bram, Daaf, Hans, Jan van Iwaarden, Ko, Leo, Marco, Rob, Sypco, Toon, Willy, Luuk Snaterse en Kees. Willy stelde voor om een rondje Schouwen te doen, eerst via de Zeelandbrug en over de Stormvloedkering terug. Voor Colijnsplaat reed Bram lek. (de hoeveelste keer is dat Bram ?) maar na deskundige hulp van Willy konden we weer verder. Op de Stormvloedkering werd er flink gas gegeven door Hans en zaten we ruim boven de 40 km/uur (op de Garmin las ik 44,5 km/uur) en na 60 km stond er 30,6 gemiddeld op de teller van Ko.

kees

donderdag300512

Donderdagavond 23 mei

13 leden kwamen op deze koude donderdagavond naar de Kroon om een rondje te fietsen: Mariel, Yolanda, Daaf, Gert, Jan van Iwaarden, Leo, Marco, Rob, Thijs, Toon, Willy, Luuk Snaterse en Kees. Het plan was om een klein rondje Schouwen te doen, maar toen Gert een lekke band kreeg bij Colijnsplaat werd de route gewijzigd in een rondje Noord-Beveland. Het was niet bepaald warm, zeg maar gerust koud toen we stilstonden i.v.m. de lekke band.

kees

Donderdagavond 16 mei

Volgens de buienradar zou het om 18.30 uur droog worden, dat hadden Daaf en Marco ook gezien. Annemie vertrouwde ook op mijn SMS dat het droog zou worden en dat ik zou gaan fietsen zodat we met zijn vieren waren. Degenen die er niet waren vertrouwden de buienradar waarschijnlijk niet. Het spetterde in het begin nog een beetje toen we om 18.45 uur vertrokken bij de Kroon, maar het viel wel mee en je werd natter van het opspattende water van de weg dan van de regen. Er stond nog een harde wind en ik moest dan ook alles uit mijn tenen halen om de rest te kunnen volgen. Anders kan ik me nog eens verschuilen maar als je met zijn vieren bent wordt dat moeilijk. Het werd een rondje Noord-Beveland. Aan Annemie was niet te zien dat ze zondag een buiteling had gemaakt al had ze toch nog wel last van haar schouder en hand maar we kennen allemaal Annemie, die hoor je niet en gaat gewoon door.

kees

Donderdagmorgen 9 mei

Op  deze Hemelvaartsdag waren 12 leden naar de Kroon gekomen om s’morgens i.p.v. s’avonds een rondje te fietsen. Jan Beije en Rini reden samen een rondje. Annemie, Mariel, Yolanda, Charles, Francois, Jan v Iwaarden, Jan Wilderom, Leo, Bram en Kees gingen richting de zak van Zuid-Beveland en hadden 80 km afgelegd bij terugkomst in Wissenkerke. Willy was afwezig omdat afgelopen dinsdag een nieuwe pacemaker geplaatst is.

Kees

 

Donderdagavond 2 mei

Donderdagavond 2 mei een rondje veerse meer gereden. Eerst over Veere via wolphaartsdijk, kats colijnsplaat naar wissenkerke Totaal 58 km 30 gemiddeld. Fieters, Daaf, Leo, Ko, Marco, Luuk (nieuw lid), Mariel, Anneke, Willy, Willem Jan.

Mariel

Donderdagavond 25 april

Het was heerlijk fietsweer met de zon erbij en lekker om in de korte broek en korte mouwen te fietsen. In verband met de windrichting werd koers gezet naar Walcheren met Anneke, Annemie, Yolanda, Mariel, Bram, Daaf, Jan v Iwaarden, Leo, Marco, Rob, Sypco, Willy, Kees en Luuk … die even later aanpikte. Via Oostkapelle naar Westkapelle over de dijk en daarna met de wind in de rug terug naar Wissenkerke, een rondje van 62 km. Bij Vrouwenpolder zag ik nog 17 graden op de thermometer. We moesten nog een stukje klunen omdat ze een gedeelte van de weg al hadden opgebroken i.v.m. de aanleg van een fietspad van Kamperland naar Wissenkerke. Vorige week kon je nog gewoon over de weg fietsen ondanks de afsluiting, maar nu moesten we door de berm, dat is een les voor de volgende keer, andere weg inslaan.

kees

Donderdagavond 18 april

Er stond een windkracht 6 a 7 met harde windstoten, toch waren 8 leden naar de Kroon gekomen en een gastrijder Luuk (nieuw lid ?) Er werd besloten om richting Walcheren te gaan met de wind tegen. Rob en Marco begonnen aan kop, verder waren aanwezig: Anneke, Annemie, Mariel, Gert, Sypco en Kees. Het was behoorlijk pittig tegen de wind in en soms kreeg je behoorlijke zwiepers van de rukwinden, maar iedereen kon op zijn fiets blijven zitten. Als je de wind tegen hebt krijg je hem gelukkig ook een keer in de rug en dat ging een stuk sneller, al was het gemiddelde laag deze avond. Totaal 58 km met gemiddeld 26,6.

kees 

Donderdagavond 11 april

Een rondje noord-beveland met 6 fietsers: Sypko, Jan, Anneke, Bram, Gert en Willy.Totaal 51 km gemiddeld 29,5 km

Mariel

Donderdagavond 4 april

Op deze koude donderdagavond gingen we met 13 leden van start bij de Kroon voor de 1e avondrit. Omdat het rond half negen donker begint te worden werd het een rondje Noord-Beveland van 50 km Sypco reed nog lek in de buurt van de oesterput, daar lagen nogal wat grote stenen op de weg en hij reed over een steen met als gevolg stootlek.

kees