Toerverslagen 2006

friday, february 24, 2006


FOTO UIT DE OUDE DOOS

Peter de Looff had nog een mooie foto liggen uit de begin jaren van de club

Achterste rij, vlnr:
Jan Beije, Ko van Strien, Marco Koster, Gerrit de Neef, Gerard Wattel, Ko de Jonge
Voorste rij, vlnr:
Jos van Halst, Jo Verburg, Kees Geldof, Koos van den Berg, Ad Koster, dhr. Syliakis(?), Peter de Looffthursday, march 23, 2006

Groepsfoto

Vlnr: Sjaak Tange, Bert Brandenhorst, Ad Koster, Mariel van den Ende, Wily Jansen, Rob Swenne, Jan Wilderom, Leo van der Maas, Daaf van der Maas, Marco Kramer, Leo Wilderom, Danny Bonn, Jan van Iwaarden, Riny Geelhoed, Gert de Kam.

sunday, march 19, 2006

BLOEMEN

Op zaterdag 18-03-06 reden Rob en Daaf een trainingswedstrijd in Kruiningen bij Trimbelangen Midden Zeeland. Rob was zo sportief om zijn voet uit de toeclip te laten schieten zodat de bloemen mee konden naar Geersdijk…

Hier onder nog de links naar de site van TMZ en fotograaf Ralph Overweel

http://www.tmzzeeland.nl
http://www.ralphoverweel.nl


PROGRAMMA 2006

De kop is er weer af. Vandaag(19-03-06) reden we zowaar bijna voltallig!! Gelijk een mooie gelegenheid om de groepsfoto nog eens over te doen. Mooi om te merken dat iedereen er weer zin in heeft om er een prachtig en gezellig seizoen van te maken. We mochten ook een nieuw lid in ons midden begroeten, namenlijk Danny Bonn uit Wissenkerke. Van harte welkom, Danny!

Naast de vetrouwde zondag en donderdag ritten staan er ook dit seizoen weer een aantal mooie toertochten en andere evenementen op het programma:

Zaterdag 1 april: Hagelandrit
Afstanden: 70/125 km.
Deze tocht vetrekt vanuit het Belgische Turnhout en voert door de bosrijke Limburgse Kempen en het Hageland. Het parcours is overwegend vlak met een enkel klimmetje.

Zaterdag 22 april: Peter van Petegem Classic
Afstanden: 73/116/145 km
Vertrek: Deinze
De Vlaamse Ardennen en de mooie Zwalmstreek zijn het decor voor deze classic. Dat betekent dat er zo af en toe een venijnige bult overwonnen dient te worden. Niet gelijk schrikken want het zijn niet de zwaarste bergjes uit die streek(dus geen Muur, Koppenberg of Paterberg) en nauwelijks kasseien (sorry Willy..). De organisatie is in Belgie super! Op gevaarlijke kruispunten staan er seingevers of zelfs politie om alles in banen te leiden. Je waant je zowaar een echte coureur!

Zondag 7 mei: De Elfdorpentocht
Afstanden: 80/125/160 km
Vertrek: Maasland(nabij Maassluis)
Vandaag zoeken we niet de heuveltjes op maar toeren we door het oer-Hollandse landschap van het Groene Hart. Dus veel groene weilanden, slootjes en natuuurlijk de molens!

Zaterdag/zondag 13/14 mei: Belgen weekend
Onze Belgische fietsvrienden van Toerclub 30+ (inmiddels zeker 60 +) zakken weer af naar Hotel de Kroon. Fietsen, gecombineerd met een Duveltje! Straffe mannen!

Donderdag 25 mei: clubrit op hemelvaartsdag.
vertrek: 9.30 bij de Kroon

Zaterdag 27 mei: Ronde van Noord-Beveland.
Rob en Daaf zijn van plan om het er maar eens op te wagen en zullen dus aan de start verschijnen, anderen steken een handje toe of zitten in de organisatie. Elk jaar weer een belevenis.

Donderdag 8 juni: Koppeltijdrit
Vertrek: 18.45 bij de Kroon
Afstand: 35 km
We dachten; laten we eens wat nieuws doen. De Koppeltijdrit dus, maar dan anders. Per loting wordt bepaald met wie je fietst. Vervolgens geeft elk koppel het gemiddelde op dat ze willen gaan rijden. Het gaat er dus niet om hoe hard of zacht je fietst! Nee, het gaat om het vooraf inschatten van het gemiddelde. Dat bepaal je dus geheel zelf. Je fietscomputer dien je voor de start in te leveren of anders onder ede te verklaren dat je het ding niet aanzet.

We hopen op een mooie zomeravond zodat we daarna mooi kunen aanzitten op het terras!

16/17/18 juni: Fietsweekend met de Jan Janssen Classic
Evenals vorig jaar zakken we dit weekend af naar de Veluwe. Op Camping de Hooge Veluwe slaan we ons bivak op, om van daaruit op zaterdag de Jan Janssen Classic te fietsen. Deze werkelijk schitterende toertocht doet de mooiste gebieden van de Utrechtse Heuvelrug en de zuidelijke Veluwe aan. Het gaat voortdurend op en neer maar de klimmetjes zijn kort en niet al te zwaar. Natuurlijk gaat het niet alleen om het fietsen. Het gezellig samenzijn is even zo belangrijk.Vorig jaar waren we 16 man,vrouw en kind sterk. Kunnen we dat dit jaar verbeteren?

Zaterdag 1 juli: Pliegertocht
Vetrek: Goes
De datum is onder voorbehoud want Piet de Haze heeft zijn uitnodiging nog niet gestuurd. Een toertocht door het Zeeuwse waar vorig jaar veel leden aan deelnamen. Met vermaarde barbecue na afloop!

Zondag: 25 augustus: Clubrit.
Aanvang: 9.30 bij de Kroon
De jaarlijkse lange clubrit, waarbij we onderweg ruim de tijd nemen om de inwendige mens te versterken. De laatste jaren ook wel bekend als de Grevelingentocht.

Zondag 3 september: Theo Middelkamp Classic
Vertrekplaats en tijd is nog niet bekend. Een toertocht door het Zeeuwse land. Een goede kans om eens met oude matadoren als Jo de Roo op te fietsen(mits je hem bij houd natuurlijk..)

15/16/17 september: Weekend met de Belgische Toerclub 30+
De Belgische vrienden gaan ergens in Belgie een weekend fietsen en nodigen ons daarbij uit.
Een uitgelezen mogelijkheid om je bieren kennis weer eens te up-daten..

Zondag 24 september: De tijdrit
De jaarlijkse krachtmeting. Ook dit jaar is Toerclub Kortgene weer uitgenodigd. Mocht je alvast gaan trainen; het parcours is hetzelfde als vorig jaar.

Zaterdag 28 oktober: Afsluiting van het seizoen
Het bekende recept: ’s middags nog een ritje en dan ’s avonds lekker eten, drinken en kletsen in de Kroon.

sunday, april 02, 2006

HAGELANDRIT 2006
Turnhout, 01-04-2006

Een rit met hindernissen

Vandaag stond dus de eerste toertocht op het programma. De Belgische Erwin Krol had een verregende dag aangekondigd maar dat weerhield ons (Marco, Mariel, Willy, Rob en Daaf) er niet van om met frisse moed, zo rond 07.45 uur richting Turnhout te vertrekken. Gelukkig bleek ook de Belgische weerman niet onfeilbaar want afgezien van een enkele fikse regenbui bleef het verder droog. Eenmaal in Turnhout aangekomen bleek maar weer eens dat de Belgen vroege vertrekkers zijn want we hoorden bij de laatste starters, die dag! De eerste 40 km ging door een typisch Belgisch landschap. Dat wil zeggen; een aaneenschakeling van stukjes oud boerenlandschap, bosjes, oude krotten en varkenskotten, schitterende nieuwe villa’s en de gevaarlijkste kruispunten die je kunt bedenken. Zo rond de 45ste km diende zich, tijdens de eerste bevoorrading in het plaatselijke cafe, de eerste tegenvaller aan. Ze hadden geen appeltaart!! Na de koffie met broodjes en de suikerwafels gingen we weer op pad. Inmidels waren we in zuidelijke richting afgezakt tot bij Aarschot. Dat betekende dat we nu in de Hagelandse heuvels waren beland. Al bij de eerste steile klim sloeg echter het noodlot toe! Rob zette aan voor een demarrage berg op en trapte in een keer derailleur, ketting, tandwieltjes en achterwiel naar de fillisteinen! Einde oefening voor hem dus! Gelukkig had de organisatie een ophaaldienst geregeld. We bleken ons echter uitgerekend op het verste punt te bevinden. Dat betekende dus dat het nog wel een uur kon duren voordat Rob kon worden opgehaald. Tot overmaat van ramp besloten de weergoden boven de sluizen eens flink open te zetten. Aangezien het weinig zin had om met zijn allen te gaan staan wachten gingen de anderen weer op pad. Maar een ongeluk komt nooit alleen, dus raakten we binnen de kortste keer het routespoor bijster. Na wat heen en weer gerij in de stromende regen vonden we het goede spoor weer en werd het ook weer droog zodat we konden genieten van het prachtige landschap met mooie groene heuvels en leuke dorpjes. Na enkele heuveltjes kwamen we aan bij een klim die door de organisatie was aangekondigd als “De Poggio”(niet die van San Remo, maar die van Diest..). Dat beloofde wat, en inderdaad het was een kuitenbijter van formaat!. Na enkele haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 18% waren we allemaal blij dat we weer boven waren. Vanaf dat moment ging het verder over vlakke wegen richting Turnhout. Door al die heuveltjes was het gemiddelde inmiddels behoorlijk gezakt waardoor we pas rond 17.00, na zo’n slordige 137 km, weer bij het vertrekpunt aan kwamen. Rob stond daar inmiddels al zo’n anderhalf uur, lichtelijk ongerust te wachten. Snel douchen, en na een paar Belgische biertjes keerden we met gemengde gevoelens huiswaarts.

sunday, may 28, 2006


B-PLOEG VAN START

Sinds enkele weken heeft Tourclub de Kroon een B- ploeg. De B- ploeg is bedoeld voor startende renners(m/v) of mensen die gewoon wat rustiger aan willen doen. Peter de Looff en Ad Koster bepalen in principe in deze groep het tempo, wat niet hoger komt dan gemiddeld 25 km per uur. Ook de afstand zal wat korter zijn dan bij de A- ploeg(40 a 50 km).

Op de foto vlnr:
Rien de Looff, Jan Beije, Jacco Wattel, Susanne de Looff en Peter de Looff.

Op de foto ontbreekt Ad Koster.

Rien, Susanne en wellicht ook Jacco zijn de nieuwe aanwinsten van de club. Van harte welkom en veel (fiets) plezier toe gewenst!!

posted by daaf at 11:11 am | 0 comments
DE RONDE VAN NOORD BEVELAND
Wissenkerke, 27-05-06

Het was hondenweer tijdens de 10e editie van de klassieker De Ronde van Noord Beveland.
Toch stonden er een kleine 70 renners aan de start, waar onder, van onze club, Rob en Daaf. Zoals te verwachten viel brak het peleton in stukken op de Baas Huisweg toen de wind pal in de zij blies. Rob en Daaf kwamen op de kant te zitten en moesten er af. Daaf belande in een klein groepje waarmee hij de rest van de 1e ronde af legde , niet wetende dat Rob tot aan Kats op een paar honderd meter in zijn eentje achter hem zat maar het gaatje net niet dicht kreeg. Aangekomen in Wissenkerke was het welletjes. Douchen , omkleden en onder de paraplu de afloop aanschouwen. Conclusie; het was zwaar, maar mooi om te doen. Volgend jaar zeker weer!
Martijn Alberts won de wedstrijd.

Tot slot willen we de organisatie bedanken voor hun inzet en tijd die ze er elk jaar weer in steken. Het was weer perfect geregeld!

posted by daaf at 6:02 am | 0 comments

thursday, may 25, 2006
PETER VAN PETEGEM CLASSIC
Deinze, 22-04-06

Nog enigszins slaapdronken togen Rob, Jan, zijn zwager Johan, Ko en Daaf op een vroege zaterdag morgen op pad richting het Vlaamse heuvelland. De andere “Flandriens”van de club(Mariel, Willy, Marco en Katinka) hadden het zich makkelijk gemaakt en hadden al op vrijdag avond een hotelletje betrokken in de buurt van de start van de Peter van Petegem Classic. Zo rond een uur of negen hadden we elkaar gevonden en na de gebruikelijke taferelen met het inschrijven en een uitgebreide sanitaire ontspanning van Daaf(…) konden we dan op pad. Na een vlakke aanloop begonnen van af de 23ste km de moeilijkheden pas echt. Paf.., linksaf en plots gaat de weg( met kinderkopjes) steil omhoog. We waren op de Molenberg! De foto’s hierboven zijn onze getuigen.
Deze pittige klim was het startschot van een zware maar prachtige rit door de Vlaamse Ardennen. Rob en Daaf gingen voor de 145 km, de rest vond de 110 km wel genoeg. Hoewel de één wat meer af zag dan de ander keerde een ieder moe maar voldaan weer terug in Deinze. Uiteraard vierden we dat met enkele lekkere biertjes voordat we weer huiswaarts keerden. Op de terug weg belanden we nog in een typisch Belgische file… We bleken van 3 naar 1 strook te moeten en pas na een uur zagen we eindelijk waarom.. Er bleek een strook van(ongelogen) 50 meter te zijn afgezet waar wat kantoniers stonden te kletsen en te roken. Verder was van enige aktiviteit geen sprake. Terwijl het Willy de hele dag gelukt was om zijn hartslag netjes onder controle te houden ging het daar nog bijna “mis” toen het temperatuursmetertje van de “trekker” gestaag opliep…… Enfin, na dit oponthoud konden we dan met gezwinde spoed op huis aan, terugkijkend op een geslaagde dag.