Delta Ride for the Roses

 

Delta Ride for the Roses

Op zaterdagmorgen  vertrokken de eersten al  voor  7.30 uur uit Kamperland, Gerrit de Kam, Leo Wilderom, Jan wilderom en Hans Dekker.  Bij HCR de Kroon waren Jan van Iwaarden en Joop de Winter de leden die bij de overigen aansloten.  De volgende halte was bij de Molen bij Kortgene en daar stonden Annemie en Yolanda klaar en ook Ronnie van Maldegem van TC Kortgene. Toen Marco, Kees en Joop de Wild bij de sluis bij Kats arriveerden was de rest er al. Paul de waal, Tonny de Pree en Piet Snoep van TC Kortgene. Ook het vriendenclubje  Kees de Haze, Ronnie de Bruine en Herbert Dourlijn stonden daar nog te wachten op Marco de Bruine. Toen die aankwam vertrokken we met deze groep naar de Zeelandhallen in Goes. Daar kwam even later ook Ko de Jonge er nog bij. Toen we stonden de wachten bleek dat we Marcel Verdoorn gemist hadden omdat we vroeger waren dan was afgesproken bij de Sluis bij Kats. Gelukkig wist Marcel de weg en begreep hij dat wij al vertrokken waren.  (sorry Marcel, mijn fout ik had koppen moeten tellen)

Toen Joop zijn rugnummer had afgehaald en Hans had ingeschreven waren we in afwachting van het startschot nadat Patricia Foort het nummer the Rose had gezongen. De groep van Geersdijk ging voor de 80 km en de rest voor de 122 km over de Zeelandbrug en de Stormvloedkering. Met voorzitter Eddie Bogaert in de rode Skoda, gevolgd door voorrijders werd het peloton in beweging gezet. Om te zorgen dat de Zeelandbrug niet te lang zou worden afgesloten werd de boel bij elkaar gehouden tot na de Zeelandbrug en vanaf de Capelleweg  tussen Zierikzee en Nieuwerkerk mochten de deelnemers zelf hun tempo bepalen. Het eerste stuk hadden we de wind in de rug, maar vanaf Zonnemaire en Scharendijke tot Kamperland hadden we wind tegen met windkracht 6 op de Stormvloedkering. In het eerste stuk op de Stormvloedkering waren er al 3 valpartijen en was het ontzettend opletten met de harde wind in een grote groep te rijden. Na 65 km was een geplande stop bij Deltapark Neeltje Jans. Ondanks dat ze wisten dat er 1500 deelnemers zouden komen (het werden er ruim 1600 aan de langste afstand) waren ze niet ingesteld op zoveel deelnemers met 2 kassa’s waarvan er 1 ook nog op tilt sloeg. De soep was koud voordat hij afgerekend was, maar als je eraan denkt dat deze tocht wordt verreden voor de strijd tegen kanker om zoveel mogelijk geld op te halen dan ga je daarover niet klagen en ben je blij dat je deze tocht kan fietsen en gezamenlijk een bijdrage kan leveren om onderzoek mogelijk te maken om deze ziekte te kunnen voorkomen en genezen.

Bij de Geersdijkse Kaai was nog een stop en stond de Agrimarkt die gratis eten en drinken beschikbaar had gesteld voor de deelnemers. Ik denk dat het niet vaak zo druk is geweest op de Geersdijkse Kaai. Nadat iedereen had bijgetankt vervolgden we onze weg richting Wolfaartsdijk en Terlucht naar de Zeelandhallen waar we rond 14.30 uur arriveerden. Marco en Hans waren een uur eerder al gearriveerd omdat ze de stop op Neeltje Jans hebben overgeslagen. We hebben nog wat gedronken bij de Zeelandhallen en hebben daarna met een grote groep Peelanders nog enige tijd nagepraat op het grote terras aan de achterkant van Cafe Oranjeboom.  Het was nog lang gezellig op het terras voordat we weer richting Noord-Beveland vertrokken. Ik wil de sterkste rijders van Tourclub Kortgene en Tourclub de kroon nog bedanken voor het zware kopwerk tegen de wind in en voor hun bereidheid om zo nu en dan even in te houden zodat de rest van de groep kon blijven volgen tot bij de Zeelandhallen.

kees

Delta Ride for the Roses
Delta Ride for the Roses 122 km