Donderdagritten

 

Donderdagavondrit       20 september

Het is waarschijnlijk de laatste keer geweest dat we op de donderdagavond gefietst hebben omdat het om 20.00 uur al donker wordt. Mariel, Yolanda, Annemie, Anneke, Rob, Daaf, Hans, Willy, Ko,en Kees hebben het parcours van de tijdrit nog eens verkend, omdat het niet voor iedereen bekend is. Na 35,5 km waren we weer terug bij de Kroon. Yolanda vergiste zich vorig jaar in het parcours en Anneke doet zondag voor de eerste keer mee.

Kees

Donderdagavondrit       13 september 2012

Een rondje Noord-Beveland gereden Totaal 48 km en 31,8 gemiddeld.

We waren met 8 fietsers, Rob, Hans, Leon, Luuk, Anneke, Daaf, Willy en ikzelf.

Prettig weekend en mooie ritten, vandaag staat er veel wind maar de verwachting voor de komende dagen is goed.

groeten

Mariel

Donderdagavondrit       6 september 2012

Een rondje Noord-Beveland, veel meer zit er niet meer in anders is het donker. Annemie, Mariel, Rob, Willy, Charles, Francois, Daaf, Gert, leo, Leon, Bram, Sypco, Jan van Iwaarden en Kees waren de 14 leden die donderdagavond deel uitmaakten van de groep. 52 kilometer met een gemiddelde van 32,4 km/uur.

Donderdagavondrit       30 augustus 2012

Aanwezig waren Anneke, Annemie, Yolanda, Mariel, Willy, Ko, Bram, Jan v. Iwaarden, Daaf, Gert en Kees. We hebben een rondje Noord-Beveland gedaan, eerst richting goudplaat waar Kees een lekke voorband opliep. In 6 minuten zat er een nieuwe binnenband in met hulp van Willy en Gert. Het bleef droog ondanks de dreiging. Wel was er nogal wat opspattend water van het natte wegdek. Er stond verder een stevig briesje en we waren terug op Wissenkerke voor het donker werd. 50 kilometer met een gemiddelde van 29,9 km/uur.

Donderdagavondrit       23 augustus 2012

Aanwezig waren Yolanda, Mariel, Annemie, Anneke, Willy, Bram, Daaf, Gert, Leo, Leon, Marco, Rob, Sypco en Kees in totaal 14 leden. Met Willy en Anneke aan kop vertrokken we richting Kortgene waar 3 man van TCK bij de molen verzameld hadden. Joop, Guido en Ronnie die besloten om aan te sluiten bij ons en mee te fietsen i.p.v. een rondje Noord-Beveland. Wij gingen richting s’-Heerenhoek en over de sluis bij Veere weer terug naar Noord-Beveland, 61 km en 30,5 gemiddeld. Het wordt steeds vroeger donker en de rondjes zullen steeds korter worden als we voor donker thuis willen zijn en ik denk dat er niet veel anders meer op zal zitten dan volgende keer een rondje Noord-Beveland te doen.

Kees

Donderdagavondrit       16 augustus 2012

Een grote groep (17 leden) op deze donderdagavond, Mariel, Annemie, Yolanda, Anneke, Luuk, Bram, Willy, Willem-Jan, Hans, Rob, Marco, Jan van Iwaarden, Leo, Leon,Ko, Gert en Kees. We gingen richting Zuid-Beveland voor een rondje door de Zak (zie onderstaande route) Bram sloeg op de terugweg af bij Kwadendamme richting Vrouwenpolder en Marco en Kees bij Kats omdat het begon te schemeren. Ik had 69 kilometer op de teller met een gemiddelde van 30,3 km/uur. De rest fietste weer richting de Kroon en zullen 76 kilometer op hun teller gehad hebben omdat ik bij 66 kilometer afsloeg bij het viaduct richting Kats, het is dan nog een kleine 10 km tot bij de Kroon.

Kees

 

 

Donderdagavondrit       9 augustus 2012

Annemie, Yolanda, Mariel, Anneke, Willy, Bram, Willem-Jan, Sypco, Jan van Iwaarden, Leon, Gert,Marco en Kees waren aanwezig totaal 13 leden. Het werd een rondje van totaal 60 km richting Zuid-Beveland. De sluis over bij Kats en onderdoor het tunneltje bij de Bistro. Terwijl wij lekker op de fiets zaten stond Luuk waarschijnlijk te zweten in de keuken bij de Bistro, er stonden veel auto’s. De fietsbellen rinkelden bij het passeren van de Bistro en daarna gingen we richting het Goese Sas en verder over de Kattendijkse dijk naar Kattendijke, Wemeldinge en over de Westelijke Kanaalweg tot bij de postbrug en verder via Kapelle, Kloetinge en Wilhelminadorp weer terug naar Wissenkerke waar 30,2 km/uur op de Garmin was af te lezen.

Kees

Donderdagavondrit       2 augustus 2012

Het was lekker fietsweer en de volgende 15 leden dachten er ook zo over: Mariel, Yolanda, Anneke, Willy, Daaf, Rob, Francois, Sypco, Bram, Jan v Iwaarden, Leon, Hans, Marco, Gert en Kees fietsten een rondje van 69 km met een gemiddelde van 30,4 KM/uur. (zie route)

kees

Donderdagavondrit       26 juli 2012

In verband met een week fietsvakantie met Le Champion door Nederland was ik afwezig van 21 t/m 27 juli en heeft Mariel de lijst bijgehouden, ik heb dan wel geen clubkilometers gemaakt afgelopen week maar toch 750 kilometer gefietst met prachtig weer en schitterende routes door de provincie Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drente, Overrijssel, Gelderland, stukje Duitsland, Limburg, Brabant, Zuid-Holland en Utrecht met start en finish in Purmerend.

Hoi Kees, Je hebt prima weer gehad deze week en prima ritten hoorde ik. we waren met 13 fietsers :

Tom, WillemJan, Yolanda, Annemie, Marco, Bram, Ko, Anneke, Daaf, Willy, Mariel en 2 gastrijders van de AnnaFriso.

afstand 61 km gemiddeld 30,5

tot zondag

Mariel

Donderdagavondrit       19 juli 2012

Het zag er weer dreigend uit op deze donderdagavond en voordat ik bij de Kroon arriveerde was ik dan ook weer al behoorlijk nat geregend in de laatste kilometer. Het was een korte maar hevige bui. Toen we vertrokken bij de Kroon was het weer droog. Mariel, Yolanda, Annemie, Willy, Francois, Daaf, Hans, Bram, Leo, Willem-Jan, Charles, 1 zoon van Charles en Kees vertrokken richting Colijnsplaat om een rondje over Schouwen te doen. Over de Zeelandbrug, Zierikzee, Brouwershaven, Scharendijke, Haamstede en over de kering weer terug naar Wissenkerke. Ondanks de dreigende wolken bleef het deze keer droog onderweg. Bij terugkeer 65 km met een gemiddelde van 29,7 km/uur.

Kees

Donderdagavondrit       12 juli 2012

De opkomst was groot, 17 fietsers hadden zich verzameld waaronder 2 gastrijders die op Camping Anna Friso verblijven, 1 zoon van Charles (triatleet) en nog iemand. Van de TC waren aanwezig Mariel, Annemie, Yolanda, Charles, Francois, Hans, Jan Wilderom, Leo, Ko, Marco, Rob, Sypco, Willy, Willem-Jan en Kees. Het was lekker fietsweer en we vertrokken via de Oostmolenweg, Lombokweg, en Emelissedijk richting Colijnsplaat. Over de Noordlangeweg en parallel aan de 1e Deltaweg werd koers gezet naar de Blauwe Wijk en verder langs Eindeweege naar s’-Heerenhoek, Lewedorp en langs vliegveld Midden Zeeland. Tenslotte bij Veere de sluis over en over de Veersegatdam weer terug naar Wissenkerke. Bij terugkomst gaf de Garmin 66 km aan met 31,5 km/uur gemiddeld.

Kees

Donderdagavondrit       5 juli 2012

We hebben vanavond toch nog gefietst. Over de stormvloedkering gereden, langs de stompe toren en weer terug naar Wissenkerke. Na ongeveer 25 km begon het te regenen.Totaal 48 km gemiddeld 30 km p/u. We waren met 11 fietsers, Francois, Annemie, Yolanda, Tonny, Willem Jan, Willy, Gert, Charles, 2 zonen van Charles, Mariel

Mariel

Donderdagavondrit       28 juni 2012

Het bleek toch mooi weer, we zijn naar Walcheren gereden en hebben geen regen gehad. We hebben 60 km gereden 30,4 gemiddeld, Annemie, Ko, Hans, Yolanda,Mariel,Tonny .Willy heeft 50 km gereden.

Mariel

Donderdagavondrit       14 juni 2012

14 leden verzamelden bij de Kroon voor een rondje Schouwen. Mariel, Annemie, Bram, Daaf, Gert, Ko, Jan Wilderom, Leon, Marco, Sypco, Toon, Willy, Willem-Jan en Kees. We vertrokken richting Kamperland, over de Baas-Huisweg ging het naar de Stormvloedkering. Na de kering naar Burgh-Haamstede en over de Bouwmansweg en de Lokkershofweg kwamen we bij de N 57. Na het oversteken vervolgens over de Weelweg en Kloosterweg en naar Looperskapelle. Daarna volgde Brijdorpe ( in schouwen zeggen ze Briepe) en daarna over de Schendersweg naar Brouwershaven. Bram reed op dat moment aan kop, en dan weet je dat hij altijd op zoek is naar een stukje van zijn favoriete wegdek (klinkers of kasseien) vandaar dat we door Brouwershaven langs de haven gingen. Na Brouwershaven over het fietspad op de Schouwsedijk langs Kakkersweel en Schuddebeurs (Schoddebosse op zijn Schouws) naar Zierikzee. Met de wind in de rug over de Zeelandbrug terug naar Noord-Beveland, via Colijnsplaat terug naar Wissenkerke waar bij terugkomst 68 km op de Garmin stond met een gemiddelde van 30,5 km/uur.

Donderdagavondrit       7 juni 2012

Er waren 10 fietsers aanwezig ondanks de dreigende wolken. Een blik op de buienradar gaf aan dat het waarschijnlijk droog zou blijven, maar om 18.45 uur was er toch nog een klein buitje over Wissenkerke. Het buitje was snel over en het vertrek werd even uitgesteld tot het droog was. Het werd een rondje Veerse Meer. De Garmin gaf 57 km aan met een gemiddelde van 29,9 km/uur. Mariel, Yolanda, Annemie, Willy, Bram, Ko, Gert, Toon, Jan van Iwaarden en Kees waren aanwezig.

Donderdagavondrit       31 mei 2012

Zelf was ik afwezig i.v.m. een lang weekend naar Valkenburg op uitnodiging van TCK van vrijdag 1 t/m dinsdag 5 juni. Ik heb van Mariel vernomen dat verder ook Yolanda, Willy, Jan v. Iwaarden, Bram en Willem – Jan de regen en harde wind hebben getrotseerd en een rondje van 47 km hebben gefietst met een gemiddelde van 27.

Donderdagavondrit       24 mei 2012

Eindelijk in korte broek en shirt met korte mouw, het was heerlijk fietsweer met niet al te veel wind. Op het terras bij de Kroon verzamelden Mariel, Yolanda, Bram, Sypco, Willem-Jan, Jan v. Iwaarden, Gert, Ko, Willy, Marco en Kees. Om 18.45 vertrokken we onderlangs de Oosterscheldedijk naar Colijnsplaat. Aan de voet van de Zeelandbrug draaiden we het fietspad van de brug op naar Zierikzee. In de buurt van de Zeelandbrug was het behoorlijk druk met wandelaars die deelnamen aan de avondvierdaagse van Colijnsplaat. In Zierkzee namen we het fietspad over de Schouwsedijk en daarna de Schenkeldijk naar Brouwershaven. Daarna ging het verder langs de haven en het voetbalveld over het fietspad langs Den Osse naar Scharendijke. Verder over de Weelweg en het viaduckt over de N57 de Lokkerhofsweg en de Bouwmansweg naar Burgh-Haamstede. Daarna het fietspad langs de Kraaijenstijnseweg op weg naar de Stormvloedkering. Na de Stormvloedkering weer richting Wissenkerke langs Camping Anna Friso. Bij terugkomst bij de Kroon gaf de Garmin aan dat we ruim 65 km hadden gefietst met een gemiddelde van 30,4 km/uur. Gert was op zijn nieuwe (De Rosa) en hij fiets toch altijd al sterk, maar volgens mij gaat hij nu nog harder op zijn nieuwe fiets.

Donderdagrit                17 mei 2012

In verband met Hemelvaartsdag werd er nu s’morgens gefietst i.p.v. s’avonds. We waren met 16 die om 9 uur vertrokken bij “De Kroon”. Mariel, Yolanda, Charles, Francois, Gert, Hans, Jan, Leo, Leon, Rob, Sypco, Willy, Willem-Jan, Bram en zijn broer (gastrijder) en Kees. Er werd koers gezet naar Yerseke. Eerst over de sluis bij het Goese Sas en daarna langs het Goese Meer waar Rob rechtsaf sloeg (i.v.m. de Ronde van Noord-Beveland fietste hij zelf een rondje met Hans). Wij gingen linksaf en over de Kattendijkse dijk naar Wemeldinge en Yerseke. Wij hadden geluk dat de slagbomen van de postbrug net weer opengingen toen wij aankwamen. Vanaf Yerseke ging het richting Kruiningen en over de sluizen bij Hansweert, daarna door Hoedekenskerke en Kwadendamme over de Zwaakse dijk langs de Zwaaksche Weel naar s’Heer-Abtskerke. Bij s’-Heer Hendrikskinderen sloten 3 dames uit Oudelande aan die hebben meegefietst tot Kortgene/Geersdijk. In Wissenkerke terug bij de Kroon stond er 92 km op de teller met een gemiddelde van 29,9 km/uur. Het was lekker fietsweer en een mooi rondje. De mannen van de B-ploeg (Ad, Jan en Rini waren naar Zeeuwsch-Vlaanderen om een rondje te fietsen.

Donderdagavondrit       10 mei 2012

12 fietsers verzamelden bij “ de Kroon” deze avond. Mariel, Yolanda, Bram, Daaf, Hans, Jan, Leo, Sypco, Tonny, Willy, Willem-Jan en Kees. Gekozen werd voor een rondje Veerse Meer, eerst via de sluis bij Kats en terug over de sluis bij Veere. De temperatuur was een stuk hoger dan we de laatste tijd gewend zijn, maar bij Veere kregen we nog een licht verkoelend regenbuitje al viel het nog al mee en was er geen reden om te stoppen om een regenjasje aan te doen. Een rondje van 53 km en een gemiddelde van 29,9.

Donderdagavondrit       3 mei 2012

Het was een grote groep deze avond van totaal 15 fietsers. Onze Belgische vrienden Francois en Charles zitten weer op Camping Anna Friso en waren ook weer van de partij. Verder waren aanwezig Yolanda, Mariel, Willy, Ko, Hans, Jan, Leo, Leon, Rob, Rick, Willem-Jan, Sypco en Kees. Het werd een rondje Veerse Meer van 53 km met een gemiddelde van 29. Onderweg hebben we nog twee keer moeten stoppen voor een lekke band. Willy moest een noodverband aanleggen bij vliegveld Midden-Zeeland i.v.m. een scheur in zijn band en Leon reed lek ongeveer 1 km voor de sluizen bij Veere. Gert en Daaf waren vanavond niet van de partij, zij zijn al eerder naar Andijk afgereisd afgelopen week i.v.m. de meivakantie en zijn zodoende  kwartiermakers voor de leden die vrijdag arriveren voor het clubweekend van 4 t/m 7 mei.

Donderdagavondrit       26 april 2012

Mariel, Yolanda, Willy, Gert, Jan, Sypco en Kees verzamelden bij de Kroon voor een rondje Veerse Meer. Eerst over Veere met de harde wind tegen en daarna over het fietspad langs het Veerse Meer. Verder langs het vliegveld en richting Wolfaartsdijk en met wind in de rug en zijwind over de brug bij Kats, de prinsendijk en onderdoor het tunneltje in de Oostwestweg weer terug naar de Kroon waar de Garmin aangaf dat we 53 km hadden gefietst met een gemiddelde van 28,4 km/u. Daarna hebben we nog afscheid genomen van Annemie die vrijdag 27 april is vertrokken voor haar  2500 km lange fietstocht naar Santiago de Compostella.

Donderdagavondrit       19 april 2012

13 fietsers vertrokken voor een rondje over Walcheren, maar Luuk had al in het begin een lekke band. Op de winderige dijk was het koud om een band te wisselen, maar daarna verder over de dam naar Walcheren. Oostkapelle, Domburg, Aagtekerke, Grijpskerke, Vrouwenpolder en weer terug naar Wissenkerke. Op de terugweg net voorbij Serooskerke reed Gert Lek en toen zijn band verwisseld was bleek dat Kees ook een lekke band had, en na 1 km was hij weer lek en bleek dat er een scherp steentje in zat wat niet ontdekt was bij de eerste controle, volgende keer toch beter kijken. Bram, Daaf, Gert, Hans, Ko, Luuk, Marco, Mariel, Sypco, Willy, Yolanda, Willem-Jan en Kees waren aanwezig en hielden het droog ondanks de donkere wolken. De afstand 46 km en 28,8 gemiddeld.

Donderdagavondrit       12 april 2012

Er was een grote opkomst, maar liefst 17 fietsers vertrokken deze avond vanaf de Kroon voor een rondje veerse meer. Annemie, Bram, Daaf, Gert, Hans, Jan van Iwaarden, Jan Wilderom, ko, leo, leon, Mariel, Rob, Sypco, Willy, Willem-Jan, Rick en Kees. Een rondje van 52 km met een gemiddelde van 30 km/uur.

Donderdagavondrit       5 april 2012

De camping Anna-Friso is weer open en onze Vlaamse fietsvrienden Charles en Tom waren ook weer van de partij evenals  Annemie, Yolanda, Mariel, Daaf, Willy, Sypco, Bram, Leo en Kees. Er werd koers gezet naar Colijnsplaat en bij de Zeelandbrug werd besloten om een ommetje te maken richting Zierikzee en daarna weer terug naar Noord-Beveland met heen een pittige wind op de kop over de brug en terug de wind in de rug, en met 42 km en een gemiddelde van 29,5 arriveerden we weer bij HCR de Kroon voordat het donker werd.

Donderdagavondrit       29 maart 2012

Nadat de klok vorig weekend 1 uur vooruit was gezet was het de eerste keer dat we weer op de donderdagavond konden fietsen, het is een klein rondje over Noord-Beveland geworden (38 km met een gemiddelde van 28,7) omdat het nog snel donker is.  Het was behoorlijk fris met een koude Noordenwind kracht 4. Annemie, Yolanda, Mariel, Daaf, Willy, Ko, Sypco en Kees waren  aanwezig op de eerste donderdagavond.

Kees