Zondagritten

 

Zaterdag 15 november

In verband met de seizoensafsluiting en een gezellege avond met de leden en sponsors  en een diner in HCR de Kroon werd er op de zaterdagmiddag een rondje gefietst i.p.v. op de gebruikelijke zondagmorgen. Nadat het enige tijd droog was geweest begon het het weer te regenen toen ik op de fiets stapte. Bij Kortgene stonden Annemie en Yolanda onder het afdak bij de molen te schuilen en hoewel het er niet naar uitzag dat het snel droog zou worden zetten we toch koers naar Wissenkerke waar Hans al aan de koffie zat in de Kroon en even later volgden Daaf en Jan ook nog. We gingen naar Walcheren en op zich viel het nog mee met de regen en werd het later droog maar door het opspattende water van je voorganger werd je toch nat. We zouden een stop houden in Middelburg bij cafe de Mug maar die ging pas om 4 uur open zodat we bij de Vriendschap nog wat hebben gedronken. Op de terugweg had Hans nog een lekke band en ook Daaf bleek een lekke band te hebben we vanaf de Kroon weer richting huis gingen. Het afsluitende rondje was 58 km.

kees

zaterdag 15-11-2014 58 km 27,1 gem
zaterdag 15-11-2014 58 km 27,1 gem

Zondag 9 nov

Vanaf vandaag zijn we om 10 uur gestart i.p.v. om 9 uur en we waren met 9. Annemie, Daaf, Gerrit, Thijs, Sypco, Jan, Ko, Marcel en Kees. Een rondje van 73 km en 29,8 gemiddeld. Volgende week fietsen we op zaterdagmiddag om 13.00 uur en hebben we daarna een etentje en afsluiting van het seizoen in HCR de Kroon.  Er waren verschillende leden die hun e-mail niet goed hadden gelezen en vorige week om 10 uur bij de Kroon waren i.p.v. om 9 uur en zelf een rondje gefietst hebben.

kees

zondag 09-11-2014  73 km 29,8 gem.
zondag 09-11-2014 73 km 29,8 gem.

Zondag 2 nov

Er stond vanaf het vertrek bij HCR de Kroon een vervelende wind die gaandeweg alleen maar toenam. Patrick, Marco, Thijs, Gerrit, Annemie, Kees en gastrijder Marcel uit Colijnsplaat vertrokken richting Zuid-Beveland. Rini deed zelf een rondje. Thijs was niet erg fit en besloot om bij de sluis bij Kats af te haken en terug naar Colijnsplaat te gaan. De overige 6 gingen verder met hun rondje en op de terugweg bij de kruising Langeweg/Deltaweg gingen Gerrit (moest nog werken), Annemie, Kees en Marcel richting Noord-Beveland en Marco en Patrick maakten nog wat extra kilometers door richting Wolfaartsdijk en Veere te gaan. De onderstaande route was 67 km en 29,2 gemiddeld.

kees

zondag 02-11-2014  67 km 29,2 gem
zondag 02-11-2014 67 km 29,2 gem

Zondag 26 okt

Met de klok 1uur terug i.v.m. de wintertijd was het nog steeds prima fietsweer en met een rondje van 84 km met 30,1 gemiddeld werd er nog lekker gefietst door Annemie, Yolanda, Rob, Hans, Thijs, Sypco, Patrick, Jan van Iwaarden en Kees.  Rini was alleen van de B-ploeg en fietste zelf een rondje.

kees

zondag 26-10-14  84 km 30,1 gemiddeld
zondag 26-10-14 84 km 30,1 gemiddeld

Zondag 19 okt

Vanmorgen een rondje van 70 km en 30 gemiddeld met Annemie, Yolanda, Hans, Rob, Ko, Thijs, Kees en gastrijder Marcel. Bij de B-ploeg waren 3 leden, Rini, Charles en Jan Beije.

kees

Zondag 19-10-2014  70km 30 gem
Zondag 19-10-2014 70km 30 gem

Zondag 12 okt

Het was weer prima fietsweer en deze dag had Martin W besloten om ook mee te fietsen met Tourclub de Kroon, verder waren Annemie, Yolanda, Mariel, Daaf, Gerrit, Hans, Patrick en Kees ook aanwezig. Het was goed om Daaf ook weer op de fiets te zien na zijn blessure die nog niet helemaal over is maar gelukkig gaat het weer wat beter. We deden een rondje Zuid-Beveland, Nisse, Hoedekenskerke en Wemeldinge en daarna weer terug naar Noord-Beveland. (73 km)  Jan Beije en Charles reden een rondje Walcheren.

kees

zondag 12-10-2014  73km
zondag 12-10-2014 73km

Zondag 5 okt

Annemie, Yolanda, Mariel, Gerrit, Hans, Jan van Iwaarden, Ko, Patrick, Sypco, en Kees reden een rondje Schouwen van 88 km. Charles, Rini en Patrick W reden een rondje Veerse Meer. Mijn benen prikten nog behoorlijk na de kustmarathon van de dag ervoor van Zoutelande naar Burg-Haamstede (56 km) en weer terug naar de auto die in Zoutelande stond, totaal 95 km op de ATB.

kees

zondag 05-10-2014 88 km
zondag 05-10-2014 88 km

Zondag 28 sept

Annemie, Yolanda, Mariel, Gerrit, Marco, Patrick, Thijs en Kees reden een rondje van 80 km richting Ovezande, Borssele, Lewedorp en via Veere weer terug naar Wissenkerke. Jan Beije en Rini reden zelf een rondje evenals Willy.

kees

zondag 28-09-2014 80km
zondag 28-09-2014 80km

Zondag 21 sept

De jaarlijkse tijdrit samen met TCK uit Kortgene, uitslag zie onder Tijdrit 2014.

kees

Zondag 14 sept

Mariel, Willy, Jan Beije en Rini reden een rondje Veerse Meer (51 km) Er waren 9 leden in Valkenburg voor een lang fietsweekend.

kees

Zondag 7 sept

Op deze dag stond de Ride for The Roses op het programma. Ik vertrok zondagmorgen richting Kortgene om bij de molen te wachten op de rest. Yolanda en Thijs stonden er al en ook veel leden van TCK verzamelden bij de molen en toen Gerrit, Daaf, Mariel en Jan eraan kwamen samen met Kees, Ronnie en Martin van Geersdijk vertrokken we gezamenlijk richting Zeelandhallen. Bij de sluis bij Kats stond ook een flinke groep uit Colijnsplaat, evenals Joop en Marco de Bruine uit Kats. Marco sloot aan bij Tourclub de Kroon samen met de jongens uit Geersdijk en de groep uit Colijnsplaat en Kortgene verzamelden bij de Sluis en vertrokken daarna ook gezamenlijk naar Goes. In Goes sloten Ko en Bruno (collega van Mariel) zich bij ons aan en gingen we naar het startvak. Ruim 11.500 fietsers zouden deze dag op pad gaan en haalden totaal bijna 1,2 miljoen Euro op voor het KWF. Het was een mooie dag met veel enthousiaste toeschouwers onderweg en in Lewedorp en Wolfaartsdijk was er een geweldige sfeer met een dweilband. Leo fietste mee met ZLM en Marco met het bedrijfsteam van zijn werk.

kees

Ride for the Roses (106km)
Ride for the Roses (106km)

 

Zondag 31 aug

De lange clubrit ging naar Zeeuws Vlaanderen. Annemie, Yolanda, Mariel, Ko, Rob, Marco en Kees vertrokken voor de tocht naar de overkant, Leo fietste mee richting Vlissingen voor een eigen rondje en Willy fietste ook een eigen rondje. We waren nog maar net op pad toen er een plensbui losbarste en we even geschuild hebben in het tunneltje bij de Banjaard. Toen we dachten dat het weer droog was gingen we verder maar op de Veersegatdam volgde er nog meer en waren we toch nat. Omdat er 1 boot uit de vaart was hebben we nog koffie gedronken en kwamen Anneke en Luuk ook. Na 20 minuten varen arriveerden we in Breskens en gingen we richting Hoofdplaat en de Braakman. Omdat ze aan de weg bezig waren was het moeilijk om over te steken en maakten we een extra lus voordat we weer terug op de route kwamen na een mooi stukje door de Braakman. Daarna gingen we richting Oostburg en voordat we door Turkye kwamen maakten we een niet gepland lusje over kasseien toen Rob net een banaan naar binnen wilde werken. Het was nog een flink stuk over de kasseien dicht bij de grens met België voordat we in Turkeye kwamen en iedereen flink door elkaar geschud was. Na Waterlandkerkje volgde Oostburg, waar we op de Markt zijn gestopt om wat te eten bij Eigenwijs, Dikke Boterhammen, Clubsandwich of Uitsmijter, het smaakte goed om daarna de route weer te vervolgen via Sluis, Retranchement , Cadzand, Cadzand Bath terug naar Breskens. Op  de terugweg gingen we via Veere zodat we ruim 146 km hadden bij terugkomst in Wissenkerke. Na de natte start was het verder prima weer met een zonnetje erbij en een stevige bries, kortom een geslaagde dag.

kees   

Lange Clubrit zondag 31-08-2014 Zeeuws Vlaanderen 146 km
Lange Clubrit zondag 31-08-2014 Zeeuws Vlaanderen 146 km

Zondag 24 aug

Vanmorgen een rondje Schouwen (94 km) De Garmin pas ingeschakeld na ruim 3 kilometer. Er zat weer een flink tempo in ondanks de tegenwind op het laatste stuk stond er 31,2 gem op de Garmin. Yolanda, Hans, Rob, Ko, Thijs, Sypco, Jan v.I, Leo, Marco, Kees en een gastrijder reden het rondje Schouwen. Rini reed een eigen rondje evenals Tonny en Emma.

Zondag 24-08-14 Rondje Schouwen 94 km gem 31,2
Zondag 24-08-14 Rondje Schouwen 94 km gem 31,2

Zondag 17 aug

10 leden vanmorgen om 9 uur bij HCR de Kroon. Yolanda, Mariel, Jan, Rob, Marco, Thijs, Sypco, Patrick en Kees fietsten een rondje Walcheren (71 km) Er stond veel wind maar het bleef droog. Willy fietste zelf een rondje. Toen ik in de Kroon aan de koffie zat kwam er een berichtje binnen van Thijs dat hij gevallen was onderweg naar huis in de bocht van de Noordlangweg naar de Klaverweg begreep ik. Hij had een bult op zijn hoofd (gelukkig helm op) en is gevallen op knie en heup en heeft schaafwonden. Na bezoek aan de HAP is alles schoongemaakt en heeft hij een tetanus injectie gehad. We wensen hem een spoedig herstel na zijn ongelukkige val.

kees

Rondje Walcheren 71km
Rondje Walcheren 71km

Zondag 10 aug

Vanmorgen rondje richting Yerseke met Mariel, Yolanda, Hans, Marco, Thijs, Rob, Jan en Kees. Op het laatst nog wat lichte regen, Thijs, Marco en Kees gingen op de terugweg richting huis bij de Sluis bij Kats en de rest ging door naar Kortgene en Wissenkerke. Bij terugkomst in Wissenkerke 91 km. Willy reed zelf een rondje en de B-ploeg bestond vandaag louter uit Vlamingen. (Charles,Francois en Patrick W)
Omdat Annemie op vakantie is heeft Mariel de kop overgenomen in de stand van de meeste kilometers gefietst met de Tourclub. Vorige week had Annemie de 1e plaats nog overgenomen van Kees die de Classico Boretti fietste in Belgie.

De stand is nu:
1..Mariel        2893 km
2..Kees         2883 km
3..Annemie   2813 km

kees

Zondag 100814  91 km
Zondag 100814 91 km

Zondag 3 aug

Annemie, Yolanda, Mariel, Leo en Jan van Iwaarden fietsten een rondje van 80 km en 28,4 gem. De route ging over Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke,Gapinge, Veere, Arnemuiden, s-Heerenhoek, Heinkenszand en weer terug naar Wissenkerke. Rini,Charles en Jan Beije reden 54 km en Willy en John 35 km. Annemie heeft de eerste plaats overgenomen in de stand van de meeste clubkilometers omdat Kees met Marco en Thijs aan de 1e Classico Boretti België vanuit Herentals hebben meegedaan.

kees

Zondag 27 juli

Deze zondag een rondje Zuid-Beveland. Er werd door 10 leden koers gezet richting Yerseke. Terug bij de Kroon stond er 92 km op de Garmin en was het terras weer goed bezet bij HCR de Kroon. Willy fietste zelf een rondje evenals Jan Beije.

kees

rondje zuid-beveland 92 km en 29,4 gem.
rondje zuid-beveland 92 km en 29,4 gem.

Zondag 20 juli

Gelukkig was het niet zo warm als zaterdag en was het prima fietsweer. Er waren 10 leden die een rondje door Zuid-Beveland richting Hoedekenskerke gingen en via s’Heerenhoek, Nieuwdorp en Arnemuiden weer terug naar Noord-Beveland gingen. 92 kilometer en 29,6 gemiddeld.

kees

zondag 20-07-14
zondag 20-07-14

Zondag 13 juli

Deze zondag viel letterlijk en figuurlijk in het water. Ik had thuis nog op de buienradar gekeken voordat ik vertrok en ik zag wel dat we het waarschijnlijk niet droog zouden houden maar er waren nog geen rode vlekken (onweersbuien te zien) op de buienradar dus vertrok ik om 8.10 uur richting Wissenkerke. Toen ik vlak voor Kortgene was vielen de eerste spetters en vlak bij de molen begon het harder te regenen en schuilde ik onder de molenkap. Onderweg ging mijn telefoon al met het eerste berichtje van Yolanda of ik al onderweg was en of ik ging fietsen. Even later volgde Annemie met een berichtje. Ik was nog optimistisch en dacht dat het snel weer droog zou worden en even later kwamen Yolanda en Annemie en stonden we samen onder de Molenkap te schuilen. Het werd echter niet droog en ging steeds harder regenen, ook onweerde en bliksemde het. Na 15 a 20 minuten nog eens een blik op de buienradar gericht en dat zag er niet best uit, donkerrode vlekken de eerstkomende 2 uur. We hebben toen maar besloten om terug naar huis te keren, regen is niet fijn maar onweer en bliksem kan gevaarlijk zijn op de fiets daarom deze zondag helaas niet gefietst met de Tourclub. Toen ik thuis kwam waren mijn schoenen al vol geregend op de terugweg van Kortgene.  Marco en Thijs waren de enigste 2 om 9 uur bij de Kroon, Thijs ging terug naar Colijnsplaat en Marco heeft nog een rondje Veerse Meer gedaan.

kees  

Zondag 6 juli

Ondanks dat het een korte nacht was na Nederland-Costa Rica waren er toch 9 leden om 9 uur aanwezig bij de Kroon. Annemie,Mariel,Yolanda, Rob,Marco, Ko, Sypco, Willy en Kees. Het zou een flinke ronde worden van 101 km en 29,4 gemiddeld met een stevige windkracht 5 een groot gedeelte tegen. Willy fietste zelf een rondje.

kees

zondag 060714  101km gem 29,4
zondag 060714 101km gem 29,4

Zondag 29 juni

Thijs was ook weer terug uit Frankrijk na zijn beklimming van de Mont Ventoux dus we hadden er weer een goede koptrekker bij. Verder waren Annemie,Yolanda,Mariel, Jan,Rob, Sypco, Willy, Peter en Kees aanwezig. Willy en Peter hebben een rondje Noord-Beveland gedaan en de rest ging eerst over Walcheren en daarna Zuid-Beveland alvorens weer terug te keren in Wissenkerke. Bij terugkomst hadden de eersten 30 km gemiddeld over 71 kilometer.

kees

zondag290614

Zondag 22 juni

15 fietsers verzamelden bij HCR de Kroon. De B-ploeg was met 5 man ook goed bezet met de Vlamingen van Camping Anna Friso in de meerderheid, Charles, Patrick W en Francois aangevuld met Rini en Jan Beije. Bij de rest waren Annemie,Yolanda, Mariel, Anneke, Jan, Leo, Luuk, Patrick, Rob, Kees en gastrijder Bruno. (collega van Mariel) Het werd een ronde door de zak van Zuid-Beveland. Bruno wilde ook een keer meefietsen en heeft flink afgezien omdat hij voor de eerste keer met een groep meefietste en als hij alleen fiets een rondje van maximaal 60 km fietst. Hij gaf echter niet op maar tussen Kats en Kortgene ging het lampje langzaam uit. Mariel, Yolanda en Kees bleven bij hem en hij kreeg nog een Snelle Yelle en een bidon drinken omdat hij niks meer had en we fietsten rustig terug naar Wissenkerke. De rest had daar al een plaatsje op het terras opgezocht en had de 89 km afgelegd met een gemiddelde van 29,8. Na een drankje fietste hij weer met Mariel naar Kamperland en had hij toch zo’n 100 kilometer gefietst, knappe prestatie voor de eerste keer zeker als je uit limburg komt en niet gewend bent om uit de wind te rijden in de waaier.

kees

Zondag220614

Zondag 15 juni

Er waren 11 fietsers aanwezig op deze zondagmorgen. Annemie, Yolanda, Mariel, Jan en Kees hadden de dag ervoor de Ride Before The Roses gefietst vanaf de grote markt in Goes en hadden de nodige kilometers in de benen. Verder waren Marco,Patrick, Rob en Sypco er voor een rondje Schouwen van 73 kilometer en gemiddeld 30,3. Rini en Charles hebben samen een rondje gefietst.

kees

zondag150614

Zondag 8 juni

Ik had in het begin nog een paar spetters regen toen ik op de fiets stapte naar Wissenkerke, maar bij Kortgene werd het droog. Op deze 1e pinksterdag waren 10 leden naar de Kroon gekomen voor een rondje Walcheren, omdat dat volgens de Buienradar de beste optie was. We fietsten over de mooie binnenwegen omdat direct  aan  de kust te druk zou zijn op de fietspaden. Op de boulevard was het braderie zodat we achterlangs de boulevard door Vlissingen richting Ritthem hebben gefietst en verder het rondje volmaakten richting Vrouwenpolder en weer terug naar Wissenkerke. Totaal 76 km met een gemiddelde van 29,5 km/uur.

kees

Zondagrit  08-06-2014 Walcheren 76 km 29,5 gem.
Zondagrit 08-06-2014 Walcheren 76 km 29,5 gem.

Zondag 1 juni

Het was voor veel leden een druk weekend i.v.m. de Ronde van Noord-Beveland, de Peelandkoers en de tijdrit afgelopen vrijdagavond. Veel leden zijn actief in de organisatie en als vrijwilliger en enkele leden fietsten mee in de koers, Daaf in de Ronde van Noord-Beveland waarin hij uitstekend heeft gereden en geklasseerd is en Annemie en ko die in de tijdrit en Peelandkoers uitkwamen en ook een goede prestatie leverden. Zondagmorgen waren er toch weer 13 leden aanwezig, waarvan 3 bij de B-ploeg die een rondje van 60 km reden en 10 die een rondje Schouwen hebben gedaan, ruim 89 km en 30,3 gemiddeld.

Kees 

Zondag 01-06 Rondje Schouwen 89,3 km 30,3 gem
Zondag 01-06 Rondje Schouwen 89,3 km 30,3 gem

Zondag 25 mei

14 leden op deze zondagmorgen waaronder Jan Beije en Rini van de B-ploeg die een eigen rondje reden. De rest ging eerst richting Zuid-Beveland en over Walcheren terug. Bij Middelburg werd nog een extra lusje gereden bij Schellag omdat er even verwarring was waar het tunneltje onder de weg door was maar uiteindelijk waren we eruit.  Terug bij de Kroon hadden we 86 km en 29,2 gem.

kees

zondag 25 mei 86 km en 29,2 gemiddeld
zondag 25 mei 86 km en 29,2 gemiddeld

Zondag 18 mei

Er waren 15 leden naar de Kroon gekomen op deze mooie zondag. Rini, Peter en Charles maakten een rondje met de B-ploeg. (na afloop zag ik ook Jan Beije die waarschijnlijk zelf een rondje heeft gefietst.) De andere 12 leden deden een rondje Zuid-Beveland richting Yerseke, bij terugkomst ruim 95 kilometer en 30,1 gemiddeld.

Kees

zondag 18-05-2014  95 km
zondag 18-05-2014 95 km  gem 30,1

Zondag 11 mei

Donderdagavond was Annemie alleen die het slechte weer trotseerde en deze morgen was Marco alleen en fietste een rondje van 70 kilometer. Het weer was slecht met regen, harde wind en zware windstoten maar Marco was de enige die de elementen vandaag trotseerde, de rest was thuisgebleven evenals donderdagavond wachtend op betere tijden. Bikkels zijn het die Annemie en Marco.

Kees

Zondag 4 mei

Terwijl er nog 6 leden in Wassenaar waren en Annemie, Yolanda, Mariel en Kees zondagmorgen een rondje fietsten richting Scheveningen fietsten Leo, Marco en Sypco een rondje van 50 km en Jan Beije en Peter fietsten samen ook 50 km

Kees

Zondag 27 april

Met 11 leden werd er een rondje door de Zak van Zuid-Beveland gereden en over Veere weer terug. Totaal 83 kilometer en 29,5 gemiddeld.

Kees

zondag 240414
zondag 240414

Zondag 20 april

De fietsers uit Mallorca waren ook weer terug en Annemie, Yolanda, Mariel, Thijs, Jan van Iwaarden en Kees reden een rondje van ruim 74 km. De temperatuur viel tegen als je net een hele week zon en 23 graden gewend bent, maar daar zullen we weer aan moeten wennen.

Omdat er 9 leden op Mallorca waren vorige week was alleen Jan van Iwaarden op zondag 13 april en donderdagavond 17 april aanwezig, hij was dan ook blij ons weer terug te zien.

Kees   

zondag 20-04-14 rondje van ruim 74 km
zondag 20-04-14 rondje van ruim 74 km

Zondag 6 april

Vanmorgen rondje Noord- Beveland gedaan met Annemie, Yolanda, Mariel, Emma, Tonny, Thijs, Gerrit en Kees. Het weer viel tegen. Op de buienradar leek het mee te vallen met de regen, maar het grootste gedeelte van het rondje regende het en pas toen we weer terugkwamen bij de Kroon werd het droog.

kees

Zondag 23 maart

Er waren 11 leden naar de Kroon gekomen. Toen ik op Kats vertrok om 9.10 uur regende het nog maar de buienradar zag er goed uit en voordat ik bij Kortgene was werd het droog. Het wegdek was nog wel nat en door het opspattende water werd je toch wel vies, evenals de fietsen. Hans reed lek onderweg en Thijs was ook nog de klos toen we bijna terug waren bij de Banjaard. Het rondje was 69 km door Zuid-Beveland en over Veere terug.

kees

69 km Zondag 23-04
69 km Zondag 23-04

Zondag 16 maart

Evenals vorige week weer mooi fietsweer. Vandaag een rondje Walcheren met eerst tegenwind richting Westkapelle. Er waren 10 leden naar HCR de Kroon gekomen om te fietsen vandaag. Terug bij de Kroon stond er 73 km op de teller.

kees

zondagrit 160314
zondagrit 160314

Zondag 9 maart

Wat een fietsweer was het vandaag. Er waren dan ook 14 leden naar de Kroon gekomen vanmorgen. Het was goed om te zien dat Hans en Jan er ook weer waren voor de 1e keer nadat ze beiden een hernia hebben gehad. Bij de sluis bij Katseveer gingen zij eraf voor een rondje veerse meer met Mariel en Rini. Bij Wilhelminadorp keerde Willy richting Noord-Beveland en Gerrit keerde om bij Kattendijke omdat hij s’middags nog moest gaan werken.  De 8 leden die nog overbleven, Annemie,Yolanda, Ko, Thijs, Sypco, Leo, Willem-Jan en Kees fietsten richting Wemeldinge/Hansweert en via s’Gravenpolder weer terug naar Wissenkerke en hadden 71 km op de teller, precies evenveel kilometers als vorige week.

Kees

 

zondagrit 090314
zondagrit 090314

Zondag 2 maart

Het was mooi fietsweer voor een lekker rondje van 71 kilometer. Er waren 13 leden aanwezig vandaag bij de start van het fietsseizoen van Tourclub de Kroon.  Annemie, Yolanda, Mariel, Anneke, Luuk, Daaf, Gerrit, Leo, Rob, Sypco, Thijs, Willy en Kees. We gingen richting Zuid-Beveland en kwamen door Driewegen en s’- Heerenhoek (Paerehat) waar de carnavalvierders zich opmaakten voor de optocht van die middag. Mariel en Anneke waren niet erg fit en raakten wat achterop. Bij Veere gaf Leo een teken aan de rest dat ze wel konden doorfietsen omdat hij samen met Kees bij Mariel en Anneke bleef.  Bij terugkomst bij de Kroon hadden we 71 km gefietst.

kees

zondagrit 020314
zondagrit 020314